ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Τα επόμενα βήματα μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα

Τα επόμενα βήματα μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Μετά την εμπλοκή της τελευταίας στιγμής και την αποχώρηση του σχήματος Καλογρίτσα από τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, τα πράγματα, όσο αφορά τον προγραμματισμό των επόμενων ημερών, έχουν αλλάξει.

Η καταβολή της πρώτης εκ των τριών δόσεων και από τον ΑΝΤ1 (κατέθεσε το ποσό των 25,3 εκατ. ευρώ), αφήνει ουσιαστικά μία από τις τέσσερις άδειες που δόθηκαν στους προσωρινούς υπερθεματιστές στον «αέρα».

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, οι επόμενοι επιλαχόντες στη σειρά, μετά την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα, ήταν ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς για τον Alpha.

Ο Ιβάν Σαββίδης, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, μόλις πληροφορήθηκε ότι είναι ο πρώτος επιλαχών στη σειρά για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, δήλωσε έτοιμος να καταβάλει την πρώτη δόση που του αναλογεί μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες, ενώ έκανε εκ νέου πρόταση συνεργασίας στον Δ. Κοντομηνά για τον Alpha και στον Ι. Βαρδινογιάννη για το Star, λέγοντας ότι θα ήταν καλό να παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι των καναλιών.

Σε περίπτωση που και οι δύο ιδιοκτήτες αρνηθούν, ο κ. Σαββίδης δήλωσε ότι θα προχωρήσει μόνος στη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.

Το συνολικό ποσό που είχε καταθέσει ο Ιβάν Σαββίδης στο πλαίσιο της δημοπρασίας άγγιζε τα 61.500.000 ευρώ, συνεπώς η πρώτη δόση που θα πρέπει να πληρώσει ο επιχειρηματίας ανέρχεται στα 20,5 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο διαγωνισμός, είναι ο αυστηρός έλεγχος του πόθεν έσχες των οικονομικών του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη εντός των επόμενων πέντε ημερών και εφόσον αυτός ολοκληρωθεί, η καταβολή της πρώτης δόσης μέσα σε δύο εβδομάδες.

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με ανάρτησή του στο twitter, δήλωσε ότι 65 εκατ. ευρώ μπήκαν, ήδη, στα ταμεία και ότι ο διαγωνισμός έχει αρκετές δικλείδες ασφαλείας.

Στο μεταξύ, το πρωί, ο γ.γ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ανέφερε ότι η διαδικασία επιλογής των οριστικών υπερθεματιστών έχει πολλές δικλείδες ασφαλείας και γι' αυτόν τον λόγο έχει και πολλά στάδια.

Εξήγησε ότι όλοι ελέγχονται ενδελεχώς για το πόθεν έσχες και για όλα τα οικονομικά στοιχεία τους, ενώ αναμένει και το επόμενο διάστημα αρκετές προδικαστικές και δικαστικές προσφυγές από τους επιχειρηματίες.

Ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι η κυβέρνηση όφειλε να διεξάγει αυτόν τον διαγωνισμό προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, ενώ για τη DIGEA τόνισε ότι οφείλει να δώσει σήμα μόνο σε νόμιμους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τέλος, για τη διαδικασία χορήγησης αδειών στους περιφερειακούς σταθμούς, δήλωσε ότι πρέπει να συγκροτηθεί ο χάρτης συχνοτήτων, προσθέτοντας ότι οι περιφερειακές άδειες πρέπει να δοθούν από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άντι Σακς επέστρεψε και φοράει Rabanne: Όλα όσα ξέρουμε για το «The Devil Wears Prada 2»

TV & Media / Η Άντι Σακς επέστρεψε και φοράει Rabanne: Όλα όσα ξέρουμε για το «The Devil Wears Prada 2»

Με την Αν Χάθαγουεϊ να χορεύει στους δρόμους της Νέας Υόρκης, τη Μέριλ Στριπ να φορά ξανά τα γυαλιά της Μιράντα Πρίστλι και την Έμιλι Μπλαντ να επανέρχεται σε office siren διάθεση, η λατρεμένη ταινία μόδας επιστρέφει σχεδόν 20 χρόνια μετά
LIFO NEWSROOM
«A plague o' both your houses!» - Ο Τραμπ «κόβει» την εκπομπή του Κόλμπερτ και η Σάντρα Ο μίλησε εκ μέρους όλων

TV & Media / «Κατάρα και στους δυο σας!» Ο Τραμπ «κόβει» την εκπομπή του Κόλμπερτ και η Σάντρα Ο μίλησε εκ μέρους όλων

Το ξέσπασμα της ηθοποιού απέναντι στην Paramount και το CBS που αποφάσισαν να «κόψουν» την επιτυχημένη εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ επειδή τα «έβαλε με τον Τραμπ»
LIFO NEWSROOM