Σάλος στην Ιταλία: Εφημερίδα του Μπερλουσκόνι κυκλοφορεί με δώρο το «Ο Αγών μου» του Χίτλερ

Σάλος στην Ιταλία: Εφημερίδα του Μπερλουσκόνι κυκλοφορεί με δώρο το «Ο Αγών μου» του Χίτλερ Facebook Twitter
1

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση της εφημερίδας Ιl Giornale (ιδιοκτησίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι), να πουλήσει, μαζί με το σημερινό της φύλλο, το βιβλίο «Mein Kampf» (Ο Αγών μου), του Αδόλφου Χίτλερ.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο διευθυντή της εφημερίδας, Αλεσσάντρο Σαλλούστι, με την λογική ότι πρέπει να διαθέτει, κανείς, μια σφαιρική γνώση, κάθε ιστορικής περιόδου. «Δεν είναι μια πρωτοβουλία προπαγάνδας, δεν θα είχα πρόβλημα να διαθέσουμε προς πώληση, μαζί με την εφημερίδα μας, και το Κόκκινο Βιβλιαράκι του Μάο», τόνισε ο Αλ. Σαλλούστι.

«Πρόκειται για κάτι το ελεεινό, το οποίο απέχει έτη φωτός από κάθε λογική μελέτης και εμβάθυνσης του Ολοκαυτώματος και των διαφόρων στοιχείων που συντέλεσαν στο να βυθιστεί, η ανθρωπότητα, σε βάραθρο δίχως τέλος. Ένα βάραθρο θανάτου, μίσους και βίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εβραϊκών Κοινοτήτων Ιταλίας, Ρέντσο Γκατένια.

Και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι θέλησε να αναφερθεί στο όλο θέμα, μέσω διαδικτύου: «Θεωρώ ελεεινό το ότι μια εφημερίδα, σήμερα, διαθέτει το Πιστεύω μου, του Χίτλερ. Θέλω να αγκαλιάσω, με στοργή, την εβραϊκή κοινότητα», έγραψε στο Twitter.

Την «έκπληξή της» κάνει γνωστή, επίσης, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ιταλία. «Αν μας ρωτούσαν, θα τους συμβουλεύαμε να επιλέξουν βιβλία πολύ πιο κατάλληλα, για να κατανοήσει και να μελετήσει, κανείς, το Ολοκαύτωμα», δήλωσαν εκπρόσωποι της πρεσβείας στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Εκ μέρους του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, ο Εμανουέλε Φιάνο θεωρεί ότι «πρόκειται για πρωτοβουλία με στόχο να χρησιμοποιηθούν νεοναζιστικές και νεοφασιστικές ψήφοι ενάντια στους κεντροαριστερούς υποψήφιους, ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, στις 19 Ιουνίου».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

TV & Media / Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

Το Bring Me the Beauties: A Model Cult αφηγείται την ιστορία του Χόιτ Ρίτσαρντς, ενός από τα πρώτα male supermodels των ’80s, που έζησε για χρόνια μέσα στην αίρεση Eternal Values.
THE LIFO TEAM
Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

TV & Media / Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

Ο Άντερσον Κούπερ αποχαιρέτησε το 60 Minutes μετά από σχεδόν 20 χρόνια, μιλώντας για τους γιους του αλλά και για την ανεξαρτησία της εκπομπής, σε μια στιγμή αναταράξεων για το CBS News.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

Μετά το τελευταίο γύρισμα του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ οργανώνει αποχαιρετιστήριο πάρτι με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί» ένα πικρό αστείο για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στη βραδινή τηλεόραση.
THE LIFO TEAM
AKYLAS EUROVISION ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΚΟΥ

TV & Media / Κοζάκου - Καπουτζίδης για Akyla: «Γιατί ένα νέο παιδί, που ζει το όνειρο, να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί;»

Οι δύο παρουσιαστές, με αφορμή την απολογητική στάση του Έλληνα καλλιτέχνη μετά τον τελικό της Eurovision, μίλησαν για την πίεση που βιώνουν σήμερα οι νέοι και για την ανάγκη να σταθούμε σε αυτήν και να μην την αγνοούμε
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ενας τρελος που αιματοκυλησε την ευρωπη εγραψε τις σκεψεις του και τις ονομασε και ο αγων μου....σημερα "απαγορευεται" η διαδωση του βιβλιου ενος τρελου που αιματοκυλησε την ευρωπη....μαλλον πρεπει να το διαβασουμε αυτο το βιβλιο μπας και καταλαβουμε γιατι ολη φασαρια...(εκτος και αν καποιοι ανυσηχουν οτι καποιοι θα βγαλουν νοημα και για το σημερα εκει μεσα)