Σάλος στην Ιταλία: Εφημερίδα του Μπερλουσκόνι κυκλοφορεί με δώρο το «Ο Αγών μου» του Χίτλερ

Σάλος στην Ιταλία: Εφημερίδα του Μπερλουσκόνι κυκλοφορεί με δώρο το «Ο Αγών μου» του Χίτλερ Facebook Twitter
1

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση της εφημερίδας Ιl Giornale (ιδιοκτησίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι), να πουλήσει, μαζί με το σημερινό της φύλλο, το βιβλίο «Mein Kampf» (Ο Αγών μου), του Αδόλφου Χίτλερ.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο διευθυντή της εφημερίδας, Αλεσσάντρο Σαλλούστι, με την λογική ότι πρέπει να διαθέτει, κανείς, μια σφαιρική γνώση, κάθε ιστορικής περιόδου. «Δεν είναι μια πρωτοβουλία προπαγάνδας, δεν θα είχα πρόβλημα να διαθέσουμε προς πώληση, μαζί με την εφημερίδα μας, και το Κόκκινο Βιβλιαράκι του Μάο», τόνισε ο Αλ. Σαλλούστι.

«Πρόκειται για κάτι το ελεεινό, το οποίο απέχει έτη φωτός από κάθε λογική μελέτης και εμβάθυνσης του Ολοκαυτώματος και των διαφόρων στοιχείων που συντέλεσαν στο να βυθιστεί, η ανθρωπότητα, σε βάραθρο δίχως τέλος. Ένα βάραθρο θανάτου, μίσους και βίας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εβραϊκών Κοινοτήτων Ιταλίας, Ρέντσο Γκατένια.

Και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι θέλησε να αναφερθεί στο όλο θέμα, μέσω διαδικτύου: «Θεωρώ ελεεινό το ότι μια εφημερίδα, σήμερα, διαθέτει το Πιστεύω μου, του Χίτλερ. Θέλω να αγκαλιάσω, με στοργή, την εβραϊκή κοινότητα», έγραψε στο Twitter.

Την «έκπληξή της» κάνει γνωστή, επίσης, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ιταλία. «Αν μας ρωτούσαν, θα τους συμβουλεύαμε να επιλέξουν βιβλία πολύ πιο κατάλληλα, για να κατανοήσει και να μελετήσει, κανείς, το Ολοκαύτωμα», δήλωσαν εκπρόσωποι της πρεσβείας στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Εκ μέρους του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, ο Εμανουέλε Φιάνο θεωρεί ότι «πρόκειται για πρωτοβουλία με στόχο να χρησιμοποιηθούν νεοναζιστικές και νεοφασιστικές ψήφοι ενάντια στους κεντροαριστερούς υποψήφιους, ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών, στις 19 Ιουνίου».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Diddy έχασε την αγωγή των 100 εκατ. κατά του NBC για το «Bad Boy» ντοκιμαντέρ

TV & Media / Ο Diddy έχασε την αγωγή των 100 εκατ. κατά του NBC για το ντοκιμαντέρ «Bad Boy»

Δικαστής στη Νέα Υόρκη απέρριψε την αγωγή των 100 εκατ. δολαρίων που είχε καταθέσει ο Sean “Diddy” Combs κατά του NBCUniversal και του Peacock για το ντοκιμαντέρ Diddy: The Making of a Bad Boy, κρίνοντας ότι δεν μπορούσε να στηριχθεί ο ισχυρισμός πως το φιλμ ήταν αυτό που του κατέστρεψε τη φήμη.
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις για το «Unconditional», το νέο ισραηλινό θρίλερ του Apple TV+

TV & Media / Αντιδράσεις για το «Unconditional», το νέο ισραηλινό θρίλερ του Apple TV+

Η νέα σειρά του Apple TV+ κάνει πρεμιέρα στις 8 Μαΐου, όμως η καμπάνια της έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με επικριτές να κατηγορούν την πλατφόρμα ότι εξωραΐζει την εικόνα του Ισραήλ μέσα στη συγκυρία του πολέμου στη Γάζα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ενας τρελος που αιματοκυλησε την ευρωπη εγραψε τις σκεψεις του και τις ονομασε και ο αγων μου....σημερα "απαγορευεται" η διαδωση του βιβλιου ενος τρελου που αιματοκυλησε την ευρωπη....μαλλον πρεπει να το διαβασουμε αυτο το βιβλιο μπας και καταλαβουμε γιατι ολη φασαρια...(εκτος και αν καποιοι ανυσηχουν οτι καποιοι θα βγαλουν νοημα και για το σημερα εκει μεσα)