Για ανακρίβειες, λάθη και παραλείψεις κάνει λόγο το MEGA σε σχόλιό του στην απάντηση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού Μ. Καψή, ο οποίος σε ανακοίνωσή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. και οι μέτοχοί της διαθέτουν φορολογική ενημερότητα.

 

Στην ανακοίνωσή του το MEGA παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία γι' όλα τα έγγραφα που έχει προσκομίσει στον φάκελο υποψηφιότητάς του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται, ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα του μετόχου Πήγασος Εκδοτική Α.Ε., υπεύθυνη αρνητική δήλωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ότι έχει προβεί σε σύναψη δανείων που αφορούν την προς αδειοδότηση δραστηριότητα, ασφαλιστική ενημερότητα του μετόχου Prime Applications Α.Ε., καθώς και αποδεικτικό ενημερότητας για χρέη προς το Δημόσιο.

 

Τέλος, το MEGA καλεί τη ΓΓΕΕ να απαντήσει γιατί ο φάκελος του καναλιού δεν ελέγχθηκε ενδελεχώς, προσθέτοντας ότι αναμένει άμεσα τη μελέτη του, καθώς και τη δημοσίευση των φακέλων υποψηφιότητας και των άλλων εταιρειών, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγές της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δήλωσαν χθες στο στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως το MEGA δεν έχει καταθέσει φορολογική ενημερότητα στον φάκελο υποψηφιότητάς του για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ενώ νωρίτερα, η εταιρεία «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» η οποία είναι μέτοχος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε το σύνολο των δανειακών συμβάσεών της καθώς και βεβαιωμένες τραπεζικές ενημερότητες προς την «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.», ώστε να συμπεριληφθούν στον φάκελο συμμετοχής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA στον διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.


Υπενθυμίζεται ότι το MEGA έχει απορριφθεί στη φάση της προεπιλογής στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Επίσης, η «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.», σε ενημέρωσή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ανέφερε, ότι κατατέθηκε προς τις αρμόδιες Αρχές και το πιστοποιητικό ασφαλιστικής ενημερότητας της εταιρείας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr