Πέθανε ο Αντώνης Πυλιαρός - Ο δημοσιογράφος που ήταν «η φωνή των παρελάσεων»

Πέθανε ο Αντώνης Πυλιαρός - Ο δημοσιογράφος που ήταν «η φωνή των παρελάσεων» Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών, και έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, ο δημοσιογράφος Αντώνης Πυλιαρός.

Ο Αντώνης Πυλιαρός υπήρξε μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του ελληνικού ραδιοφώνου. Είχε περιγράψει σπουδαία αθλητικά γεγονότα ενώ για περισσότερα από 30 χρόνια εργαζόταν στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, είχε μεταδώσει ραδιοφωνικά τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στη Σοβιετική Ένωση που της έδωσε την πρόκριση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1980 αλλά και μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού στίβου.

Οι περισσότεροι είχαν συνδέσει την φωνή του με την κάλυψη των στρατιωτικών παρελάσεων και μάλιστα είχε βραβευτεί για αυτό πριν από τρία χρόνια.

Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1944 στη Χίο. Εκεί έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα ως μαθητής, με τις πρώτες δημοσιεύσεις στην εφημερίδα «Χιακός Λαός». Εισήχθη στην ΑΣΟΕΕ, την οποία εγκατέλειψε για χάρη του ραδιοφώνου.

Έμεινε στα ερτζιανά για 42 χρόνια μέσα από το ΕΙΡ, την ΕΙΡΤ και την ΕΡΤ, εκφωνώντας δελτία ειδήσεων και μεταδίδοντας αγώνες ποδοσφαίρου και παρελάσεις, τις οποίες «σφράγισε» με τη φωνή του για 35 χρόνια.

Εργάσθηκε μεταξύ άλλων, στον Sport fm, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, στο Κανάλι 1 (Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά), στο τηλεοπτικό κανάλι Magic και στον ΣΚΑΪ, διδάσκοντας παράλληλα ραδιόφωνο σε σπουδαστές σχολών δημοσιογραφίας.
Σημείο αναφοράς της διαδρομής του, αποτέλεσε η εκπομπή «Γράμμα από την πατρίδα», που μεταδιδόταν από τα ερτζιανά ελληνόφωνων σταθμών της Αμερικής για 10 χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 2016, βραβεύτηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον «Αστέρα Αξίας και Tιμής» για τα 35 χρόνια των ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων των στρατιωτικών παρελάσεων.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 15:00 από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ