Οι διαφημίσεις μπορεί να μπουν στο Netflix έως τα τέλη του χρόνου

Οι διαφημίσεις μπορεί να μπουν στο Netflix έως τα τέλη του χρόνου Facebook Twitter
0

Το Netflix μπορεί να εισάγει τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα- σε αντάλλαγμα με πιο φτηνή συνδρομή- νωρίτερα από ότι φαινόταν αρχικά: έως τα τέλη του χρόνου, σύμφωνα με πρόσφατο υπόμνημα προς το προσωπικό της εταιρείας. 

Σε αυτό στελέχη του Netflix ανέφεραν ότι στοχεύουν να εισάγουν τη συνδρομή με τις διαφημίσεις το τελευταίο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλούνται οι New York Times. Επίσης, ανέφεραν ότι περίπου την ίδια εποχή θα ληφθούν και μέτρα για τους συνδρομητές που δανείζουν τον κωδικό τους σε άλλους

Τον προηγούμενο μήνα το Netflix αιφνιδίασε όταν αποκάλυψε ότι θα αρχίσει να προσφέρει συνδρομή με χαμηλότερη τιμή, η οποία θα περιλαμβάνει διαφημίσεις. Επί χρόνια η εταιρεία δήλωνε δημοσίως ότι οι διαφημίσεις δεν θα μπουν ποτέ στην πλατφόρμα streaming, όμως τώρα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Το πρώτο τρίμηνο έχασε 200.000 συνδρομητές- κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια- και αναμένει να χάσει άλλα δύο εκατομμύρια τους επόμενους μήνες. 

Αρχικά ο Ριντ Χάστινγκς co-CEO του Netflix, είχε πει σε επενδυτές ότι η εταιρεία θα εξετάσει την πιθανότητα να εισάγει τις διαφημίσεις τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια. Όμως το τελευταίο υπόμνημα ανέφερε ότι το χρονοδιάγραμμα έχει επισπευστεί. 

Άλλες πλατφόρμες έχουν παρόμοιες προβλέψεις. Για παράδειγμα, το HBO Max χρεώνει 15 δολάρια τον μήνα για υπηρεσία χωρίς διαφημίσεις και 10 δολάρια με διαφημίσεις. Στο υπόμνημα προς τους εργαζομένους τα στελέχη του Netflix επικαλέστηκαν τον ανταγωνισμό, σημειώνοντας ότι το HBO και το Hulu έχουν καταφέρει «να διατηρήσουν ισχυρά brand ενώ προσφέρουν υπηρεσίες με διαφημίσεις». 

Κάθε μεγάλη εταιρεία streaming, εκτός από την Apple, έχει ανακοινώσει ή διαθέτει υπηρεσίες με υποστήριξη διαφημίσεων, επεσήμαναν ακόμη τα στελέχη του Netflix. «Για καλό λόγο, οι άνθρωποι θέλουν επιλογές με χαμηλότερη τιμή», συμπλήρωσαν. 

Επίσης, τον προηγούμενο μήνα το Netflix ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρεώνει περισσότερο τους συνδρομητές που δανείζουν τους κωδικούς τους σε άλλους. Στο υπόμνημα, τα στελέχη ανέφεραν ότι η χρέωση για τις διαφημίσεις θα εισαχθεί «μαζί με τα ευρύτερα πλάνα μας για χρέωση για το μοίρασμα». 
 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
WARNER BROS PARAMOUNT SKYDANCE

TV & Media / Η Paramount Skydance εξασφαλίζει $24 δισ. από κεφάλαια της Μέσης Ανατολής για τη συμφωνία με τη Warner Bros

Το υπέρογκο ποσό μειώνει παράλληλα τη συνεισφορά που θα χρειαστεί να καταβάλει ο Λάρι Έλισον, ενώ η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένει την έγκριση ρυθμιστικών αρχών και ειδική ψηφοφορία μετόχων
THE LIFO TEAM
Η Jessica Lange γύρισε στο American Horror Story και το Murder House πλανάται ξανά από πάνω της

TV & Media / Η Τζέσικα Λανγκ γύρισε στο American Horror Story και το Murder House πλανάται ξανά από πάνω της

Η θρυλική ηθοποιός επιστρέφει επίσημα στο American Horror Story για τη 13η σεζόν, με την παραγωγή να δημοσιεύει τις πρώτες φωτογραφίες από το γύρισμα και να επιβεβαιώνει ότι τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει.
THE LIFO TEAM
ΑΡΗΣ ΜΟΥΓΚΟΠΕΤΡΟΣ

TV & Media / Άρης Μουγκοπέτρος: «Χρωστάω σε όποιον μιλάει ελληνικά αυτή τη στιγμή»

Ο μουσικός σχεδόν ένα χρόνο μετά το ατύχημα που του στοίχισε δύο δάχτυλα μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» για τους λόγους που απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του ατόμου που του έδωσε την κροτίδα αλλά και για την οικονομική του κατάσταση
THE LIFO TEAM
NETFLIX ΡΩΜΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

TV & Media / Δικαστήριο έκρινε παράνομες τις αυξήσεις τιμών του Netflix, ανοίγοντας τον δρόμο για επιστροφές έως και 500 ευρώ

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι αυξήσεις στις τιμές συνδρομής μεταξύ 2017 και 2024 ήταν παράνομες, γεγονός που ενδέχεται να δίνει δικαίωμα σε εκατομμύρια Ιταλούς συνδρομητές να λάβουν επιστροφές έως και 500 ευρώ. Η εταιρεία streaming δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση.
THE LIFO TEAM