Να γιατί οι Αμερικανοί χάνουν τον κόσμο τους

Να γιατί οι Αμερικανοί χάνουν τον κόσμο τους Facebook Twitter
0

Όταν η Χίλαρι Κλίντον εκθειάζει το Αλ Τζαζίρα, μάλλον κάτι δεν πάει καλά στην Αυτοκρατορία της Δύσης. Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, μιλώντας στην Αμερικανική Επιτροπή για τις Προτεραιότητες της Εξωτερικής Πολιτικής ζήτησε να ενισχυθεί το υπουργείο της, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ χάνουν τον πόλεμο της πληροφόρησης, σε όλο τον κόσμο. "Η Φωνή της Αμερικής", είναι η "σκιά" του προηγούμενου εαυτού της ενώ τα αγγλόφωνα κανάλια όπως το Russia Today και το CCTV ,προϊόντα των αυταρχικών καθεστώτων στη Ρωσία και στην Κίνα έχουν εντείνει την παρουσία τους από την Αφρική ως την Νοτιοανατολική Ασία. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ,γράφει το Time μπροστά στο φόβο να υποστεί περικοπές το υπουργείο της από το Κογκρέσο δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι ακόμη και το Αλ Τζαζίρα παράγει πραγματικές ειδήσεις."Το Αλ Τζαζίρα έχει αποκτήσει ηγετική θέση και αλλάζει τα μυαλά των ανθρώπων. Είτε το μισούμε ,είτε μας αρέσει είναι πραγματικά αποτελεσματικό. Η τηλεθέαση του ανεβαίνει ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακριβώς γιατί μεταδίδει πραγματικές ειδήσεις και όχι εκατομμύρια διαφημίσεις όλο το 24ωρο", υπογράμμισε η Κλίντον.

 

 

Την άποψη της υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ενισχύει και ο Abderrahim Foukara επικεφαλής του Washington Bureau σε συνέντευξη του στους Times."Οταν ζούσα στο Χoνγκ Κονγκ συνήθιζα να παρακολουθώ το Αλ Τζαζίρα, λέει ο Foukara. "Είναι ένα κανάλι που θα προτιμούσε να εστιάσει σε μια πολιτική θύελλα στον Ισημερινό από το να μεταδώσει ειδήσεις που αφορούν σκυλάκια, γατάκια ή το ποιος παρευρίσκεται και ποιος όχι σε κάποιο βασιλικό γάμο. Το Αλ Τζαζίρα έχει κερδίσει το σεβασμό".

 

Ο επικεφαλής του Washington Bureau μίλησε για ένα παγκόσμιο χωριό που πραγματικά μέσω του αγγλόφωνου Αλ Τζαζίρα κινείται αντίστροφα από το νότο προς τα βόρεια ενώ μέχρι τώρα η Δύση ήταν που "εχτιζε" αυτό το χωριό προς το νότο. "Και μπορεί-είπε ο Foukara- το κανάλι αυτό να ανήκει σε μονάρχες του Κόλπου, όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα να υποστηρίζει ανοιχτά τα λαϊκά κινήματα σε όλο τον κόσμο και να αρθρώνει μια φιλελεύθερη, δημοκρατική κοσμοθεωρία, αντλώντας έμπνευση από τις ίδιες της ΗΠΑ και ουσιαστικά αποδυναμώνοντας τες".

 


 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

TV & Media / Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα και ο Μπεν Στίλερ αποχαιρέτησαν τον Στίβεν Κόλμπερτ λίγο πριν το τέλος του Late Show

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Όμπρεϊ Πλάζα, ο Μπεν Στίλερ, η Μάρθα Στιούαρτ και άλλοι διάσημοι φίλοι του The Late Show εμφανίστηκαν στο προτελευταίο επεισόδιο της εκπομπής, όπου ο Στίβεν Κόλμπερτ απάντησε επιτέλους στις ερωτήσεις που έκανε τόσα χρόνια στους καλεσμένους του.
THE LIFO TEAM
Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

TV & Media / Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

Το Bring Me the Beauties: A Model Cult αφηγείται την ιστορία του Χόιτ Ρίτσαρντς, ενός από τα πρώτα male supermodels των ’80s, που έζησε για χρόνια μέσα στην αίρεση Eternal Values.
THE LIFO TEAM
Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

TV & Media / Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

Ο Άντερσον Κούπερ αποχαιρέτησε το 60 Minutes μετά από σχεδόν 20 χρόνια, μιλώντας για τους γιους του αλλά και για την ανεξαρτησία της εκπομπής, σε μια στιγμή αναταράξεων για το CBS News.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

Μετά το τελευταίο γύρισμα του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ οργανώνει αποχαιρετιστήριο πάρτι με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί» ένα πικρό αστείο για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στη βραδινή τηλεόραση.
THE LIFO TEAM
AKYLAS EUROVISION ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΚΟΥ

TV & Media / Κοζάκου - Καπουτζίδης για Akyla: «Γιατί ένα νέο παιδί, που ζει το όνειρο, να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί;»

Οι δύο παρουσιαστές, με αφορμή την απολογητική στάση του Έλληνα καλλιτέχνη μετά τον τελικό της Eurovision, μίλησαν για την πίεση που βιώνουν σήμερα οι νέοι και για την ανάγκη να σταθούμε σε αυτήν και να μην την αγνοούμε
THE LIFO TEAM