Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα έγινε ανταποκρίτρια της Die Welt- Μετά την «on air» διαμαρτυρία κατά του πολέμου

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα έγινε ανταποκρίτρια της Die Welt- Μετά την «on air» διαμαρτυρία κατά του πολέμου Facebook Twitter
0

Η Die Welt προσέλαβε ως ανταποκρίτρια την Μαρίνα Οβσιανίκοβα, τη Ρωσίδα δημοσιογράφο που έκανε διαμαρτυρία κατά του πολέμου στην Ουκρανία, κατά τη διάρκεια δελτίου ειδήσεων, στη ρωσική κρατική τηλεόραση. 

Η 43χρονη είναι πλέον «freelance ανταποκρίτρια για την Die Welt, κάνοντας ρεπορτάζ από την Ουκρανία και τη Ρωσία, μεταξύ άλλων», ανακοίνωσε η γερμανική εφημερίδα. Εκτός από τα ρεπορτάζ της που θα δημοσιεύονται στο έντυπο, η Οβσιανίκοβα θα συνεισφέρει συχνά και στο ειδησεογραφικό κανάλι της Die Welt. 

Η Οβσιανίκοβα επέδειξε «θάρρος σε μία αποφασιστική στιγμή» και «υπερασπίστηκε τις πιο σημαντικές δημοσιογραφικές αρετές, παρά την απειλή της κρατικής καταστολής», επεσήμανε ο Ουλφ Πόσαρτ, διευθυντής της Die Welt. 

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος δήλωσε από την πλευρά της ότι η Die Welt «αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που υπερασπίζονται τόσο σθεναρά οι άνθρωποι στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή: την ελευθερία». «Ως δημοσιογράφος, θεωρώ καθήκον μου να υπερασπιστώ αυτή την ελευθερία», συμπλήρωσε. 

Στα μέσα Μαρτίου η Οβισανίκοβα εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Channel One, πίσω από την παρουσιάστρια, με πλακάτ που έγραφε μεταξύ άλλων «Όχι στον πόλεμο». Μία κίνηση εξαιρετικά σπάνια στη Ρωσία, όπου τα κρατικά ΜΜΕ είναι υπό αυστηρό έλεγχο. 

Μετά τη διαμαρτυρία της συνελήφθη και ανακρίθηκε για 14 ώρες, ενώ δικαστήριο της επέβαλε πρόστιμο 30.000 ρουβλιών. Παραιτήθηκε από τη δουλειά της, αλλά δεν δέχθηκε την προσφορά του Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου να της χορηγήσει άσυλο η Γαλλία, λέγοντας ότι ήθελε να μείνει στη Ρωσία. 

Με πληροφορίες από AFP
 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθή Βούλγαρη: «Είναι σοβαρό» - Θα κινηθεί νομικά για επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με το παιδί της

TV & Media / Ανθή Βούλγαρη: «Είναι σοβαρό» - Θα κινηθεί νομικά για επεξεργασμένες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με το παιδί της

«Φαντάσου τι μπορεί να είχε γίνει αν είχα δείξει το πρόσωπο του μωρού, τι θα γινόταν και που θα μπορούσε να παίξει» ανέφερε μεταξύ άλλων η γνωστή δημοσιογράφος
THE LIFO TEAM
Eurovision 2026: «Δεν έχει θέση στο ράφι μου» - To Nemo επιστρέφει το τρόπαιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ισραήλ

TV & Media / Eurovision 2026: «Δεν έχει θέση στο ράφι μου» - To Nemo επιστρέφει το τρόπαιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Ισραήλ

Το βίντεο και η ανάρτηση του νικητή της Eurovision 2024, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της EBU να επιτρέψει στο Ισραήλ να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του 2026
THE LIFO TEAM
Αρναούτη για τροχαίο Παντελίδη: «Καρφώθηκε σίδερο στον πνεύμονα μου, έσπασαν τα πλευρά μου, ήμουν κατασφαγμένη»

TV & Media / Αρναούτη για τροχαίο Παντελίδη: «Καρφώθηκε σίδερο στον πνεύμονα μου, έσπασαν τα πλευρά μου, ήμουν κατασφαγμένη»

«Βγήκε μία απόφαση που ήταν κατάφωρα άδικη» ξεκαθαρίζει στις πρώτες της δηλώσεις μετά την εκδίκαση της υπόθεσης των αποζημιώσεων για το τροχαίο δυστύχημα
LIFO NEWSROOM
Η Paramount καταθέτει νέα ανταγωνιστική προσφορά για τη Warner Bros Discovery

TV & Media / Η Paramount καταθέτει νέα ανταγωνιστική προσφορά για τη Warner Bros Discovery

Η εταιρεία ανέφερε ότι η πρότασή της αποτελεί «ανώτερη εναλλακτική» συγκριτικά με αυτήν της Netflix, προσφέροντας περισσότερα μετρητά άμεσα στους μετόχους και μεγαλύτερες πιθανότητες έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές
LIFO NEWSROOM