Η Γάτα του Αιγαίου στο Animal Planet

Η Γάτα του Αιγαίου στο Animal Planet Facebook Twitter
0

Η Γάτα του Αιγαίου στο Animal Planet Facebook Twitter

Τον περασμένο Ιούλιο το τηλεοπτικό συνεργείο του αμερικανικού τηλεοπτικού καναλιού ANIMAL PLANET βρέθηκε στην Πάρο προκειμένου, να πραγματοποιήσει γυρίσματα για τη «Γάτα του Αιγαίου» στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ για τη συγκεκριμένη ράτσα. Ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου - PAWS οργάνωσε την επίσκεψη και ο παραγωγός Matt Geagher με την ομάδα του, τον Mike Marshall και τον Γιάννη Αντύπα, συνάντησαν και πήραν συνέντευξη από κατοίκους του νησιού, οι οποίοι ταΐζουν μεγάλες γατοκοινότητες, όπως η κα Τασία στην Παροικιά, η Jane Ackroyd στη Μάρπησσα, η Pierra Colombatto στην περιοχή Tζάνες.

Μίλησαν μεταξύ άλλων και με τον κτηνίατρο Αντώνη Λάμπρου και τους εθελοντές του PAWS, που οργανώνουν στειρώσεις. Στην ομάδα του τηλεοπτικού συνεργείου άρεσε ιδιαίτερα η καφετέρια «Θαλασσάκι» στην παραλία του Λογαρά, καθώς εκεί ο Γρηγόρης Μελανίτης μαζί με τον γιό του Μανώλη, φροντίζουν μια ομάδα από περίπου 15 γάτες, ενώ το καφέ τους αποτελεί σημείο συνάντησης για τους ντόπιους εδώ και 40 χρόνια.

 

Η Γάτα του Αιγαίου στο Animal Planet Facebook Twitter

Η Λένα Γιακουμοπούλου μέλος του PAWS εξηγεί: «Το 6λεπτο αφιέρωμα στη Γάτα του Αιγαίου θα προβληθεί το Σάββατο 28 Απρίλιου 03:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) και σε επανάληψη την Κυριακή 29 Απριλίου στις 20:00 (ώρα Ελλάδος). Η Γάτα του Αιγαίου δεν είναι ακόμα αναγνωρισμένη διεθνώς ως ράτσα. Αν ήταν, ενδεχομένως να μην τη βρίσκαμε πια στους κάδους σκουπιδιών της Πάρου να ψάχνει για τροφή».

 

Σύμφωνα με το zoosos o Ελληνικός Όμιλος Γάτας συνεργάζεται με τη Διεθνή Ομοσπονδία Γάτας για να αναγνωριστεί η Γάτα του Αιγαίου ως ξεχωριστή ράτσα. Η Γάτα του Αιγαίου, συνηθισμένη στις Κυκλάδες, έχει λευκή βάση και συνήθως 2 ακόμη χρώματα, μεσαίο προς μακρύ τρίχωμα, στρογγυλεμένα αυτιά και σκιστά μάτια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ