Απάντηση για το βίντεο που δείχνει παρασκήνιο  από τη συνέντευξή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δίνει η Έλλη Στάη, καθώς το απόσπασμα προκάλεσε αίσθηση από την ώρα που προβλήθηκε στο «Ράδιο Αρβύλα»

 

Το βίντεο προβλήθηκε χθες βράδυ στην εκπομπή την οποία παρουσιάζει ο Αντώνης Κανάκης στο ΣΚΑΪ και περιέχει στιγμιότυπα και διαλόγους της δημοσιογράφου και του πρωθυπουργού τα οποία ήταν backstage και δεν προορίζονταν για τηλεοπτική προβολή.

 

Το βίντεο έγινε viral και όπως ήταν αναμενόμενο έχει δυσαρεστήσει το Open καθώς η διαρροή του υλικού έφτασε σε αντίπαλο κανάλι και προβλήθηκε στο Ράδιο Αρβύλα.

 

 

 

Η δυσαρέσκεια είναι ευδιάκριτη και στην απάντηση που έδωσε η Έλλη Στάη μέσα από την ιστοσελίδα The Toc. H δημοσιογράφος κάνει λόγο για υποκλοπή ενώ είναι αιχμηρή τόσο εναντίον των Ράδιο Αρβύλα, όσο και του ΣΚΑΪ.

 

«Ωραία! Γελάσαμε όλοι, μάλλον κουτσομπολέψαμε, με τη διαρροή-υποκλοπή των αποσπασμάτων από το backstage της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο Open. Και επειδή όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι, οι έχοντες EQ, συναισθηματική νοημοσύνη για την ακρίβεια, έχουν αληθινό χιούμορ, τότε είμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι, ευχαριστημένοι» γράφει η Έλλη Στάη.

 

Και συνεχίζει: «Γιατί και εγώ έχω χιούμορ και γνωρίζω όλες τις αποχρώσεις του (σαρκασμό, αυτοσαρκασμό, υποδόριο, γκροτέσκ, χαριτωμένο, υπονοητικό, κλπ, κλπ ) και οι αγαπητοί "Αρβύλες" βεβαίως έχουν ιδιαίτερο χιούμορ, αφού αυτή άλλωστε είναι η δουλειά τους, να μας διασκεδάζουν με τα συμβαίνοντα. Χιούμορ έχει και ο πρωθυπουργός, για όσους δεν το γνωρίζουν. Οπότε όλα καλά. Όλοι περάσαμε καλά».

 

«Και πριν τη συνέντευξη, όσοι ήμασταν εκεί, και νιώσαμε χαλαρά, ανταλλάσσοντας ατάκες με χιούμορ και όσοι είδαν κάποιο τμήμα από αυτό, μετά την προβολή του από την εκπομπή των Κανάκηδων (χιούμορ κάνω, δεν σας ισοπεδώνω κάτω από τον Αντώνη)».

 

«Όλα καλά λοιπόν; Όχι ακριβώς» λέει η δημοσιογράφο και αλλάζει ύφος.

 

«Γιατί υπάρχουν και δυο θέματα που είναι εκτός δικαιοδοσίας του χιούμορ. Το ένα αφορά το Open, και οποιοδήποτε κανάλι, που πρέπει να διαφυλάσσει το τηλεοπτικό του προϊόν και τα δικαιώματα του σε αυτό, και να εντοπίσει τους υφαρπάζοντες. Και το άλλο, αφορά τους αγαπητούς "Αρβύλες" και το κανάλι τους, που δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν προϊόν κλοπής (υποκλαπείσα διαρροή αν προτιμάτε) της δουλειάς των άλλων», γράφει η Έλλη Στάη.

 

«Γιατί άλλο είναι να χρησιμοποιείς δημόσια εκπεμπόμενο η γενικώς δημόσια εκτιθέμενο προϊόν και άλλο να χρησιμοποιείς υποκλαπέν με κάποιο τρόπο προϊόν, χωρίς άδεια. Γιατί αν στο Open θεωρούσαμε ότι θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα παρασκήνια των τηλεοπτικών μας εκπομπών, έχουμε δικό μας τρόπο να το κάνουμε καλύτερα. Γιατί να μην το δίναμε, ας πούμε, στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά, ο οποίος έχει χιούμορ για όλους εμάς μαζί», καταλήγει και συνεχίζει με τρία υστερόγραφα 

«ΥΓ 1. Πολύ μου άρεσε που με είπε ο πρωθυπουργός εκτυφλωτική (...λέτε να τον τύφλωσαν τα φώτα εκείνη την ώρα και να μην με έβλεπε καλά;)

ΥΓ2. Λέτε να με πίστεψε και να μου κάνει πρόταση να πολιτευτώ;

ΥΓ3. Μην βιαστεί κάποιος να πει ότι τσακώνομαι με το Open. Δεν τσακώνομαι!».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες που γίνονται στον τηλεοπτικό σταθμό Open δεν επικεντρώνονται μόνο στον τηλεοπτικό σταθμό αφού η συνέντευξη δινόταν και στην ΕΡΤ αλλά και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Η διοίκηση του Open φέρεται να ζητά από τα αρμόδια τμήματα του καναλιού να τους ενημερώσουν πότε «άνοιξαν τα κυκλώματα», πότε δηλαδή άρχισαν να «δίνουν εικόνα» σε ΕΡΤ και ΑΠΕ, θεωρώντας ότι αν την ώρα της εισόδου του πρωθυπουργού στο στούντιο ήταν σε σύνδεση θα μπορούσε όποιος ήθελε να πάρει από εκεί το υλικό.

 

Σε περίπτωση όμως που η σύνδεση, το κύκλωμα με ΕΡΤ και ΑΠΕ, άνοιξε μετά την είσοδο του πρωθυπουργού στο στούντιο τότε είναι σαφές ότι η διαρροή έγινε από από το βαν που έλεγχε όλο το υλικό και ό,τι έβγαινε στον αέρα, οπότε είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε βάθος την έρευνα για να βρεθούν αυτοί που το έδωσαν στην εκπομπή.