H "Mail on Sunday" στηρίζει την παραμονή στην ΕΕ ενώ μεγάλες βρετανικές εφημερίδες παίρνουν θέση για το Brexit

H "Mail on Sunday" στηρίζει την παραμονή στην ΕΕ ενώ μεγάλες βρετανικές εφημερίδες παίρνουν θέση για το Brexit Facebook Twitter
0

Η "Mail on Sunday" παίρνει θέση και τάσσεται υπέρ της παραμονής για το επερχόμενο δημοψήφισμα της ΕΕ, προειδοποιώντας ότι "δεν είναι η ώρα να διακινδυνεύσουμε την ειρήνη και την ευημερία" του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε ένα δισέλιδο άρθρο, η εφημερίδα ανέφερε ότι η Βρετανία θα έρθει αντιμέτωπη με ανατιμήσεις, αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές και μια περίοδο αβεβαιότητας, αν ψηφίσει να φύγει από την ΕΕ στις 23 Ιουνίου. Επιπλέον κ ατηγόρησε το στρατόπεδο υπέρ του Brexit για πλασάρισμα μιας "επικίνδυνης αυταπάτης".

"Ο ανθρώπινος νους γνωρίζει ότι, ειδικά στον κόσμο που κατοικούμε τώρα, οι βαθύτερες επιθυμίες μας, πρέπει με κάποιο τρόπο να εποπτεύονται για να ταιριάζουν με το σύνολο και την σκληρή πραγματικότητα ενός ανταγωνιστικού κόσμου, και ακόμα και αν παραμένουμε ένα μεγάλο έθνος, δεν έχουμε πλέον τη δύναμη ή τον πλούτο που κάποτε μας επέτρεπε να ζούμε σε απόλυτη απομόνωση.", γράφει η εφημερίδα και επιτίθεται στους επικεφαλής της καμπάνιας του Βrexit, λέγοντας πως είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν ένα μεγάλο μέρος των εσόδων των Βρετανών και να ρίξουν το επίπεδο διαβίωσης, προκειμένου να περπατήσουν στο αβέβαιο μέλλον της «ελευθερίας». 

 

H "Mail on Sunday" στηρίζει την παραμονή στην ΕΕ ενώ μεγάλες βρετανικές εφημερίδες παίρνουν θέση για το Brexit Facebook Twitter

Και η εφημερίδα "The Observer" δημοσίευσε επίσης ένα άρθρο υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.


Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι ψηφοφόροι δεν θα πρέπει να γυρίσουν την πλάτη τους στο ευρωπαϊκό εγχείρημα σε ένα άρθρο με τίτλο: "Για μια διεθνή, φιλελεύθερη και ανοιχτή Βρετανία, πρέπει να είμαστε μέρος της ΕΕ.".

Επιβεβαιώνοντας ότι η εφημερίδα ήταν "πάντα περήφανη για τη διεθνιστική, φιλελεύθερη κοσμοθεωρία της", σημειώνει πως "Παρά τις πολλές αδυναμίες της, αυτή η εφημερίδα πιστεύει, ότι η ΕΕ είναι χωρίς αμφιβολία, μια δύναμη για το καλό.".

"Παραμένοντας στην ΕΕ δεν θα εξαλείψουμε μαγικά τις προκλήσεις της Βρετανίας στα χρόνια που έρχονται. Αλλά αν επιλέξουμε να το πράξουμε, θα κρατήσουμε τη Βρετανία στην καρδιά της μεταρρύθμισης του ευρωπαϊκού σχεδίου, έτσι ώστε τα έθνη της Ευρώπης μαζί, καλύτερα εξοπλισμένα, θα τις αντιμετωπίσουμε".

H "Mail on Sunday" στηρίζει την παραμονή στην ΕΕ ενώ μεγάλες βρετανικές εφημερίδες παίρνουν θέση για το Brexit Facebook Twitter

Η "Sunday Times" τάχθηκε υπέρ του Brexit με ένα κύριο άρθρο στο οποίο κάνει έκκληση για μια «πιο χαλαρή, πιο ευέλικτη» σύνδεση με την ΕΕ. Η εφημερίδα τονίζει πως η καλύτερη διπλωματία θα μπορούσε να έχει καταστήσει το δημοψήφισμα περιττό, αλλά τώρα που το θέμα έχει τεθεί στο εκλογικό σώμα, ψηφίζοντας την αποχώρηση θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει η αύξηση της πολιτικής και οικονομικής ένωσης.


Επικρίνοντας την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ από την ύφεση, και τις επιπτώσεις της στη βρετανική κυριαρχία και ασφάλεια, η εφημερίδα δήλωσε: "Σε περίπτωση Brexit, οι Βρυξέλλες μπορούν να ακολουθήσουν μια «παγκόσμια στρατηγική ασφάλειας» ίσως συμπεριλαμβανομένου ενός στρατού της ΕΕ χωρίς βέτο στο Ηνωμένο Βασίλειο:"Πρέπει να κρατηθούμε έξω. Το ΝΑΤΟ είναι αυτό που θα εγγυάται την ασφάλειά μας.".

H "Mail on Sunday" στηρίζει την παραμονή στην ΕΕ ενώ μεγάλες βρετανικές εφημερίδες παίρνουν θέση για το Brexit Facebook Twitter

Η εφημερίδα Sunday Telegraph τάχθηκε υπέρ του Brexit: "Σε γενικές γραμμές ... πιστεύουμε ότι η εκστρατεία του Brexit έχει διαμορφώσει ένα φιλόδοξο όραμα για τη Βρετανία ως ανεξάρτητο έθνος, και τη θέλει και πάλι ελεύθερη να παίρνει τις δικές της αποφάσεις. Αντιθέτως, η παραμονή, έχει καταφύγει σε ζοφερή απαισιοδοξία." γράφει η εφημερίδα η οποία τονίζει πως "Φεύγοντας από την ΕΕ δεν σημαίνει έξοδο από την Ευρώπη. Η ψηφοφορία για το Brexit, την Πέμπτη δεν θα αλλάξει τη γεωγραφία μας.".

Με πληροφορίες από Guardian

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Καπουτζίδης για Eurovision: «Δεν με ήθελαν κάποιοι από την ΕΡΤ, άρχισαν να με διαβάλουν σε ανώτερα στελέχη»

TV & Media / Γιώργος Καπουτζίδης για Eurovision: «Δεν με ήθελαν κάποιοι από την ΕΡΤ, άρχισαν να με διαβάλλουν σε ανώτερα στελέχη»

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν οι περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την ομιλία Αντώνη Σαμαρά, αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρχει δεύτερη σεζόν της σειράς «Σέρρες»
LIFO NEWSROOM