Πρωτοφανές «μπλακ άουτ» στις ιστοσελίδες των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης του πλανήτη

Εκτός λειτουργίας οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης σε όλο τον πλανήτη Facebook Twitter
EPA
0

Οι ιστοσελίδες πολλών μεγάλων ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτές των εφημερίδων The Guardian, Financial Times, The New York Times, Le Monde, καθώς και του Bloomberg News, του CNN και του BBC έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ώρες μετά το αρχικό «μπλακ άουτ», πολλές σελίδες υπολειτουργούν. Για παράδειγμα η κεντρική ιστοσελίδα των Financial Times είναι με ορατή, αλλά κάθε απόπειρα ανάγνωσης καταλήγει στο ίδιο μήνυμα βλάβης. 

Πολλοί άλλοι ιστότοποι σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και κυβερνητικές σελίδες όπως αυτή του Λευκού Οίκου, έχουν επίσης «πέσει» τις 13:00 (ώρα Ελλάδας).

Το πρόβλημα φέρεται να οφείλεται στην αμερικανική εταιρεία cloud computing Fastly. Η Fastly ανακοίνωσε ότι ερευνά «τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην απόδοση» με τις υπηρεσίες CDN, όπως αναφέρει στον ιστότοπό της.

H Fastly, ένας από τους πλέον δημοφιλείς παρόχους cloud περιεχομένου, ανακοίνωσε πως «το θέμα εντοπίσθηκε και διορθώθηκε» και σταδιακά οι υπηρεσίες επανέρχονται. 

Η εταιρεία, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2019, βοηθάει ιστότοπους να μετακινούν περιεχόμενο χρησιμοποιώντας λιγότερο «μποτιλιαρισμένες» οδούς και δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα ταχύτερης επικοινωνίας με τους χρήστες. 

Ο ιστότοπος βρετανικής κυβέρνησης, gov.uk, εμφάνιζε "Error 503 Service Unavailable" περίπου στις 13:20 ώρα Ελλάδας. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι και στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2 της Δανίας έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ο ιστότοπός. Ο ιστότοπος της Amazon.com Inc φαίνεται επίσης να μη λειτουργεί. 

Η Amazon δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο, αν και σύμφωνα με το Downdetector.com, περίπου 2.000 χρήστες της έχουν αναφέρει προβλήματα. Η πλατφόρμα Reddit επίσης τέθηκε εκτός λειτουργίας, με σχεδόν 21.000 χρήστες του να αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιες ιστοσελίδες είναι εκ νέου προσβάσιμες.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Jetsons: Γιατί κανείς δεν ήταν χαρούμενος και τι προέβλεψαν σωστά -και λάθος- για το μέλλον

TV & Media / The Jetsons: Γιατί κανείς δεν ήταν χαρούμενος και τι προέβλεψαν σωστά -και λάθος- για το μέλλον

Γιατί τόσα χρόνια μετά, εξακολουθούμε να θεωρούμε μια ελαφρώς γλυκανάλατη, παλιομοδίτικη κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων ως σημείο αναφοράς του τι θα μπορούσε να γίνει;
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ