24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Έκλεισαν δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί- Παρέμβαση της κυβέρνησης ζητά η ΕΣΗΕΑ

Έκλεισαν δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί- Παρέμβαση της κυβέρνησης ζητά η ΕΣΗΕΑ Facebook Twitter
Έκλεισαν δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί (Πηγή φωτό Facebook)
0

Δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί της 24 Media σταμάτησαν να λειτουργούν, ο αθλητικός σταθμός Sport24 103.3 και ο μουσικός Legend 88.6.

Για το «λουκέτο» στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 έβγαλαν κοινή ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ, ενώ σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» οι παραγωγοί του Legend 88.6 ενημερώθηκαν ότι απολύονται και πως ο σταθμός σταματά το πρόγραμμά του. Αμφότεροι οι σταθμοί εκπέμπουν πλέον μόνο μουσική.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους, τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ επισημαίνουν ότι τα «λουκέτα με δικαιολογία την επιδημία και τη μετάθεση ή την αναβολή αθλητικών γεγονότων αποτελούν πρόκληση και δεν θα μείνουν αναπάντητα». Ακόμη, καλούν την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα στο κλείσιμο του Sport24 Radio και να λάβει μέτρα ουσιαστικής προστασίας των δημοσιογράφων και στήριξης των ΜΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ καταγγέλλουν την ιδιοκτησία του Ρ/Φ Sport24 Radio, η οποία προχώρησε εν μέσω γενικευμένης κρίσης λόγω κορωνοϊου στο κλείσιμο του Ραδιοφωνικού σταθμού.

Έγκαιρα οι δημοσιογραφικές ενώσεις είχαν επισημάνει το πρόβλημα και είχαν προειδοποιήσει με επιστολές και ανακοινώσεις για τη μεγάλη κρίση που ερχόταν, αρχής γενομένης για τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το αθλητικό ρεπορτάζ. Για μια ακόμη φορά απαιτούμε από τους εργοδότες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων καθώς οι απολύσεις απαγορεύονται και είναι εκ του νόμου άκυρες. Καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν να υπογράψουν τα έγγραφα της απόλυσής τους. «Λουκέτα» με δικαιολογία την επιδημία και τη μετάθεση ή την αναβολή αθλητικών γεγονότων αποτελούν πρόκληση και δεν θα μείνουν αναπάντητα.

Οι αθλητικοί συντάκτες προσφέρουν έργο καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου και δεν είναι δημοσιογράφοι για συγκεκριμένα αθλητικά γεγονότα. Θα παλέψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο, ώστε η κρίση του κορωνοϊού να μην αποτελέσει πρόσχημα επαναφοράς σε ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα στο κλείσιμο του Sport24 Radio και παράλληλα να πάρει μέτρα ουσιαστικής προστασίας των δημοσιογράφων και στήριξης των Μέσων Ενημέρωσης.

Ενέργειες όπως αυτή του κ. Μάρη να κλείσει τον Sport24 Radio, εκτός του αντεργατικού χαρακτήρα τους, είναι τουλάχιστον αντικοινωνικές και προκλητικές, καθώς στις δύσκολες αυτές στιγμές της χώρας χρειάζεται αλληλεγγύη, σύμπνοια και ομόνοια.

TV & Media
0

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ