ΕΕΤΤ: Έξι οι εξασφαλισμένοι τηλεοπτικοί δίαυλοι

ΕΕΤΤ: Έξι οι εξασφαλισμένοι τηλεοπτικοί δίαυλοι Facebook Twitter
0

Έξι είναι οι εξασφαλισμένοι (τηλεοπτικοί) δίαυλοι, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Δ. Τσαμάκης στην κοινοβουλευτική επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας.

Μπορεί σήμερα να γίνει διαγωνισμός για το «μίνιμουμ», αφού είναι εξασφαλισμένοι έξι δίαυλοι και στη συνέχεια, «μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια», που η τεχνολογία θα το επιτρέπει, να προχωρήσει συμπληρωματικός διαγωνισμός είπε ο κ. Τσαμάκης εκφράζοντας την προσωπική του γνώμη.


Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, ανέφερε: «Μπορείς να κάνεις έναν διαγωνισμό με το μίνιμουμ, το οποίο αυτή την στιγμή είναι έξι δίαυλοι εξασφαλισμένοι από τις διαπραγματεύσεις με τους γείτονες. Εμένα δεν μου φαίνεται αυτό, ότι είναι για πάνω από έξι (6) άδειες αυτή τη στιγμή. Και να πεις μετά από 3 ή 4 χρόνια που το φάσμα θα έχει πάει στους κινητούς -και θα έρθει η τεχνολογία Τ2 που αυξάνει την χωρητικότητα κατά 30-40% - μπορούμε να κάνουμε έναν συμπληρωματικό διαγωνισμό και να πάμε παραπάνω. Αυτή είναι η άποψη μου».


Ο κ. Τσαμάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής, είπε τέλος ότι είναι πολιτική η απόφαση για τα πόσα κανάλια χωράνε, «αν είναι ή όχι βιώσιμα» και ξεκαθάρισε ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη στο θέμα κι όχι της ΕΕΤΤ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pamela Paul στη LiFO: «Η ελευθερία του λόγου βρίσκεται σε κίνδυνο»

Media / Pamela Paul στη LiFO: «Η ελευθερία του λόγου βρίσκεται σε κίνδυνο»

Η Αμερικανίδα συγγραφέας και για πολλά χρόνια υπεύθυνη του «The New York Times Book Review» περιγράφει τι σημαίνει καλή δημοσιογραφία, μιλά για το μέλλον των εντύπων και αναλύει γιατί σήμερα ο μισογυνισμός είναι έντονος και διαδεδομένος παγκοσμίως.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ