Διαφήμιση του Condé Nast Traveller απαγορεύθηκε επειδή προβάλλει ένα «αρρωστημένα αδύνατο» μοντέλο

Διαφήμιση του Condé Nast Traveller απαγορεύθηκε επειδή προβάλλει ένα «αρρωστημένα αδύνατο» μοντέλο Facebook Twitter
0

Μια διαφήμιση του ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveller απαγορεύθηκε αφού κρίθηκε «ανεύθυνη» επειδή προβάλλει ένα αρρωστημένα αδύνατο» μοντέλο.

Στο στιγμιότυπο εμφανίζεται ένα μοντέλο να ποζάρει σε μια παραλία σε μια διαφήμιση της κατηγορίας «καρτ-ποστάλ της ημέρας», η οποία περιλαμβανόταν στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού Glamour- και τα δύο περιοδικά ανήκουν στον εκδοτικό όμιλο Condé Nast Publications Ltd.

Σύμφωνα με την Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (Advertising Standards Authority- ASA), ένας αναγνώστης εξέφρασε παράπονα επειδή το μοντέλο δείχνει υπερβολικά αδύνατο και χαρακτήρισε την διαφήμιση «κοινωνικά ανεύθυνη».

Διαφήμιση του Condé Nast Traveller απαγορεύθηκε επειδή προβάλλει ένα «αρρωστημένα αδύνατο» μοντέλο Facebook Twitter

Το περιοδικό από την πλευρά του εξήγησε πως η συγκεκριμένη διαφήμιση χρησιμοποιήθηκε να προωθήσει τον ιστότοπο του Condé Nast Traveller και πως προέρχεται από επαγγελματική φωτογράφιση, αν και ποτέ δεν προβλήθηκε έτσι μέσα στο περιοδικό. Συμπλήρωσε δε πως στόχος της ήταν να μεταδώσει την ιδέα της «καλοκαιρινής απόδρασης». Σε ανακοίνωσή του το περιοδικό παραδέχθηκε βέβαια πως η πόζα του μοντέλου «τόνιζε το ύψος και τα μακριά πόδια της», αλλά τόνισε πως το σώμα της κοπέλας είναι μεν αδύνατο αλλά με φυσιολογικές αναλογίες, και ότι δεν προεξέχουν σε αυτό οστά.

Ωστόσο η ASA αποφάνθηκε πως η εν λόγω διαφήμιση πρέπει να απαγορευτεί, και συνέστησε στον όμιλο να είναι προσεκτικότερος στο μέλλον. Κατόπιν μελέτης, η Αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα πως η γωνία λήψης της φωτογραφίας τόνισε την λεπτή της σιλουέτα χωρίς να χρειάζεται. «Κατανοούμε πως η διαφήμιση ήταν για ταξιδιωτικό περιοδικό και πως σκοπός δεν ήταν να εστιάσει κανείς ούτε στο μοντέλο ούτε στα ρούχα της. Ωστόσο, θεωρούμε πως το μοντέλο έτσι όπως φωτογραφήθηκε φαινόταν αρρωστημένα αδύνατο και πως η διαφήμιση ήταν ανεύθυνη», σημειώνει η ASA. 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεράσιμος Μιχελής: «Πόση αγάπη έχω ακόμη να προσφέρω;» - Οι αναρτήσεις του για το πρόβλημα υγείας του

TV & Media / Γεράσιμος Μιχελής: «Πόση αγάπη έχω ακόμη να προσφέρω;» - Οι αναρτήσεις του για το πρόβλημα υγείας του

Η ανακοίνωση για την εξόδιο ακολουθία του Γεράσιμου Μιχελή που πέθανε σε ηλικία 60 ετών - Όσα είχε μοιραστεί στα social media ο αγαπημένος «κακός» της ελληνικής τηλεόρασης
LIFO NEWSROOM
YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

TV & Media / YouTube: Τέλος η σελίδα «Trending» μετά από 10 χρόνια – Τι νέο έρχεται

Το YouTube διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προτείνει προσωποποιημένα βίντεο στους χρήστες και να παρέχει στους δημιουργούς εργαλεία που τους βοηθούν να κατανοούν τι είναι δημοφιλές στο κοινό τους
LIFO NEWSROOM
Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

TV & Media / Ο IShowSpeed κάνει live με τον Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια – Ξανά στην Αθήνα ο διάσημος YouTuber

Ζωντανά από την Αθήνα μεταδίδει αυτή την ώρα ο διάσημος Αμερικανός YouTuber IShowSpeed, παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ένα νέο IRL stream που έχει ήδη προκαλέσει φρενίτιδα στο διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix – Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

TV & Media / Ο μισός πλανήτης βλέπει anime στο Netflix - Ανακοινώθηκε νέα μεγάλη λίστα τίτλων

Πάνω από 150 εκατομμύρια νοικοκυριά παρακολουθούν anime στην πλατφόρμα – Τριπλασιασμός θεάσεων τα τελευταία πέντε χρόνια, με κορυφαίους τίτλους όπως τα «Sakamoto Days», «Cyberpunk: Edgerunners 2» και «My Melody & Kuromi» να επανέρχονται
LIFO NEWSROOM
James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

TV & Media / James Gunn: Ο Σούπερμαν είναι η ιστορία της Αμερικής, ένας μετανάστης που ήρθε από αλλού

«Ναι, είναι πολιτική», τονίζει ο σκηνοθέτης αναλύοντας το όραμά του για τη νέα ταινία Σούπερμαν και συμπληρώνει: «Η βασική ανθρώπινη καλοσύνη είναι μια αξία και είναι κάτι που έχουμε χάσει»
LIFO NEWSROOM