Αίτηση πτώχευσης από τη Vice Media Group

Αίτηση πτώχευσης από τη Vice Media Group Facebook Twitter
0

Η εταιρεία πίσω από τις ιστοσελίδες Vice και Motherboard υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ και πρόκειται να πουληθεί σε μια ομάδα δανειστών της.

Η Vice Media Group - η αξία της οποίας ήταν 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017 - θα μπορούσε να εξαγοραστεί για 225 εκατομμύρια δολάρια, γράφει το BBC. Όπως αναφερθηκε επίσης θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πτώχευσης. Επιπλέον τονίστηκε ότι «αναμένει να αναδειχθεί οικονομικά υγιής και ισχυρότερη εταιρεία σε δύο έως τρεις μήνες».

Το Vice, που κυκλοφόρησε το 1994 ως περιοδικό με το όνομα Voice of Montreal από τους Shane Smith, Gavin McInnes και Suroosh Alvi, λειτουργεί σήμερα σε περισσότερες από 30 χώρες. Θεωρήθηκε ως μέρος της πρωτοποριακής μιντιακής προσπάθειας κάποιων εταιρειών για να διαταράξουν το παραδοσιακό τοπίο των μέσων ενημέρωσης με έντονο περιεχόμενο που εστιάζει στη νεολαία και εκτείνεται σε έντυπα, εκδηλώσεις, μουσική, στο διαδίκτυο, στην τηλεόραση και τις ταινίες μεγάλου μήκους.

Οι επενδυτές του Vice Media Group είναι η Fortress Investment Group, η Monroe Capital και η Soros Fund Management.

Η ελπίδα ήταν ότι το Vice θα καρπωθεί τα οικονομικά οφέλη από την προσέλκυση εκατομμυρίων νεότερων αναγνωστών μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram. Ωστόσο, τελικά η πλειονότητα των εσόδων από τις διαδικτυακές διαφημίσεις έχει πάει σε τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Google και ο ιδιοκτήτης του Facebook, η Meta.

Τα έσοδα της εταιρείας είναι σταθερά εδώ και μερικά χρόνια και επίσης δυσκολεύεται να καρπωθεί κέρδη. Τα σχέδια της Vice για συγχώνευσης απέτυχαν επίσης. Τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε απολύσεις μετά το κλείσιμο του κορυφαίου τηλεοπτικού της προγράμματος.

Η Vice Media κατέθεσε αίτηση για προστασία από την πτώχευση με βάση όσα ορίζονται στο Κεφάλαιο 11, μια διαδικασία που αναβάλλει τις υποχρεώσεις μιας αμερικανικής εταιρείας προς τους πιστωτές της, δίνοντάς της χρόνο να αναδιοργανώσει τα χρέη της ή να πουλήσει μέρη της επιχείρησης.

Η διαδικασία πώλησης αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο με τρεις μήνες.

Με πληροφορίες από BBC

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Καπουτζίδης για Eurovision: «Δεν με ήθελαν κάποιοι από την ΕΡΤ, άρχισαν να με διαβάλουν σε ανώτερα στελέχη»

TV & Media / Γιώργος Καπουτζίδης για Eurovision: «Δεν με ήθελαν κάποιοι από την ΕΡΤ, άρχισαν να με διαβάλλουν σε ανώτερα στελέχη»

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν οι περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την ομιλία Αντώνη Σαμαρά, αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρχει δεύτερη σεζόν της σειράς «Σέρρες»
LIFO NEWSROOM