Απεργία την Πρωτομαγιά

«Το Ίντερνετ είναι τοξικό και παρανοϊκό» δηλώνει ο συγγραφέας του Game of Thrones

«Το Ίντερνετ είναι τοξικό και παρανοϊκό» δηλώνει ο συγγραφέας του Game of Thrones Facebook Twitter
1

Όπως δήλωσε σε προχθεσινή συνέντευξη του σε κινηματογραφικό podcast, ο συγγραφέας του Game of Thrones
 George R.R. Martin, δεν έχει ξαναδεί τίποτα στη ζωή του που να συγκρίνεται με την «τρέλα» του ίντερνετ και τις οργισμένες αντιδράσεις εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών της σειράς σχετικά με τον τελευταίο κύκλο και ειδικά το φινάλε.

«Το ίντερνετ είναι απολύτως τοξικό, ειδικά αν το συγκρίνει κανείς με την παλιότερη κουλτούρα των φανζίν και των οπαδών της επιστημονικής φαντασίας», δήλωσε. «Υπήρχαν και τότε διαφωνίες και διαμάχες αλλά τίποτα που να πλησιάζει την παράνοια που συναντάς στο ίντερνετ».

Όσον αφορά στις δύο ακυκλοφόρητες ακόμα νουβέλες που θα ολοκληρώσουν την εκδοτική πορεία του "Game of Thrones", δήλωσε τα εξής:

«Ακούω τον κόσμο να αναρωτιέται 'Πώς θα τελειώσουν τα βιβλία; Όπως η σειρά ή αλλιώς;'. Ε λοιπόν...ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι. Και ναι. Εγώ δουλεύω σε εντελώς διαφορετικό μέσο από αυτό των [δημιουργών της τηλεοπτικής σειράς] David [Benioff] και Dan [Weiss], να μην το ξεχνάμε αυτό...».

Παράλληλα με τη συγγραφή των δύο βιβλίων, ο Martin ασχολείται και με την παραγωγή του πολυαναμενόμενου τηλεοπτικού "prequel" της σειράς (ήδη γυρίζεται το πιλοτικό επεισόδιο). Γνωρίζει πάντως ότι όσο επιτυχημένο κι αν είναι, κανένα έργο του δεν θα αγγίξει ξανά τα ύψη δημοτικότητας του τηλεοπτικού "Game of Thrones":

«Το μέγεθος της επιτυχίας του 'Game of Thrones' και ο τρόπος που έφτασε στα πέρατα του κόσμου εισβάλλοντας τόσο θεαματικά στη σύγχρονη κουλτούρα, είναι κάτι που ουδείς μπορούσε να προβλέψει αλλά και κάτι που δεν μπορώ να ελπίζω ότι θα ζήσω ξανά».

TV & Media
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δε νομίζω πως είχε κανείς πρόβλημα με το τέλος της σειράς αλλά με το πόσο γρήγορα έφτασε σε αυτό χωρίς να δικαιολογεί τις πράξεις των περισσότερων χαρακτήρων. Έχει διαφορά αυτό. Όταν έχεις επενδύσει 8 χρόνια σε μια σειρά, είναι τουλάχιστον ανήθικο να μην σέβεσαι το κοινό σου. Η όγδοη σεζόν φάνηκε τόσο βιαστική που ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει καν ότι τελείωσε η σειρά. Τώρα για το κατά πόσο είναι τοξικό το ίντερνετ, συμφωνώ ότι είναι σε κάποιες περιπτώσεις, όμως όχι στην προκειμένη. Οι φαν απλά είπαν τη γνώμη τους. Έτσι είναι αυτά. Τι έπρεπε να κάνουν δηλαδή; Να το εκθειάσουν χωρίς να το νιώθουν; Ήταν μια πολύ καλή παραγωγή με βιαστικά γραμμένο -δυστυχώς- σενάριο.