«Αντίο» σε μία από τις αγαπημένες τους συνήθειες στο Instagram θα πρέπει να πουν εκατομμύρια χρήστες του, καθώς το φωτογραφικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική στα stories του, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις. 

 

Συνηθίζαμε να ελέγχουμε ποιοι έχουν δει τα stories μας, σωστά; Ολόσωστα. Συνηθίζαμε επίσης, κυρίως για συναισθηματικούς λόγους να ανατρέχουμε στο αρχείο των stories και να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ποιοι τα είδαν, ακόμη και μετά από καιρό, σωστά; Όχι πια.

 

Σύμφωνα με τους νέους όρους του Instagram, μετά τις πρώτες 24 ώρες, θα μπορούμε να δούμε τον αριθμό των ανθρώπων που τσέκαραν το story μας, αλλά όχι και το ποιοι ήταν αυτοί. 

 

Δοκιμάστε στη δική σας σελίδα στο Instagram και θα δείτε να σας εμφανίζει τον αριθμό των θεατών και το εξής μήνυμα: «Οι λίστες θεατών δεν είναι διαθέσιμες μετά από 24 ώρες». 

 

Και αυτό δεν αφορά μόνο τα συνηθισμένα stories, αλλά και τα highlights, οπότε μην μπείτε στον κόπο ούτε από εκεί. 

 

Την παράξενη και απολύτως αθόρυβη αλλαγή αντιλήφθηκε πρώτος χθες, 6 Φεβρουαρίου, ο γκουρού των social media, Matt Navarra, ο οποίος και κοινοποίησε πρώτος την είδηση στο Twitter, κάνοντας λόγο για μία εξοργιστική εξέλιξη. 

 

Ας σημειωθεί ότι το Instagram δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη γι' αυτή τη νέα αλλαγή και για τη σκοπιμότητά της, κάτι που κάνει πολλούς να ελπίζουν ότι πρόκειται για κάποιου είδους bug.

 

Υπάρχουν, όμως, και άλλοι που πιστεύουν ότι η αλλαγή πολιτικής στα stories έχει να κάνει με την προσπάθεια του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να αναγκάζει τον χρήστη να τσεκάρει το story του πολλές φορές μέσα στη μέσα, προκειμένου να μη χάσει κανέναν από αυτούς που το είδαν, αυξάνοντας έτσι τον μέσο όρο διάρκειας παραμονής του χρήστη στην εφαρμογή, αλλά και την επισκεψιμότητά της. 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr