Μια μεγάλης έκτασης κυβερνοεπίθεση έχει προκαλέσει διαταραχές εκτύπωσης και παράδοσης στις κορυφαίες σε κυκλοφορία αμερικανικές εφημερίδες, όπως οι ΝΥΤ, οι Los Angeles Times, Chicago Tribune και Baltimore Sun.

 

Η επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο και φάνηκε να προέρχεται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφεραν οι Los Angeles Times.

 

Λόγω της επίθεσης προκλήθηκαν καθυστερήσεις διανομής στην έκδοση των Times, της Tribune, της Sun και άλλων εφημερίδων που χρησιμοποιούν την ίδια αλυσίδα παραγωγής στο Λος Άντζελες.

 

Η Tribune Publishing, η οποία είναι μεταξύ άλλων ιδιοκτήτρια της Chicago Tribune και της Sun, καθώς και της New York Daily News και Orlando Sentinel, δήλωσε ότι ανίχνευσε για πρώτη φορά το κακόβουλο λογισμικό την Παρασκευή.

 

Οι εκδόσεις της Wall Street Journal και της New York Times επίσης επλήγησαν, καθώς τυπώνονταν στην κοινή πλατφόρμα παραγωγής, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

 

Η εκπρόσωπος της εκδοτικής Tribune Publishing δήλωσε ότι ο ιός επηρέασε τα συστήματα back-office που χρησιμοποιούνται για τη την εκτύπωση και την παραγωγή, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Οι περισσότεροι συνδρομητές της San Diego Union-Tribune δεν παρέλαβαν εφημερίδα το Σάββατο, καθώς ο ιός μόλυνε τα συστήματα της εταιρείας και έπληξε τη διαδικασία.

 

Μια εκπρόσωπος του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας δήλωσε ότι ερευνούν την κατάσταση. «Γνωρίζουμε τις αναφορές για πιθανό περιστατικό στον κυβερνοχώρο που πλήττει αρκετές εταιρείες ειδήσεων και συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση και τους εταίρους της βιομηχανίας μας για να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση», δήλωσε η εκπρόσωπος της DHS Katie Waldman.