129 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Herald Tribune εγκαταλείπει το Παρίσι

129 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Herald Tribune εγκαταλείπει το Παρίσι Facebook Twitter
0

Η ιστορική εφημερίδα International Herald Tribune κλείνει σήμερα τα γραφεία της στο Παρίσι για να εγκατασταθεί στο Χονγκ Κονγκ, έναν αιώνα μετά την ίδρυσή της στη Γαλλία, δεκατρία χρόνια μετά την εξαγορά της από τους New York Times και τρία χρόνια μετά την μετονομασία της σε International New York Times.


Η εφημερίδα έχει πωλήσεις 200.000 φύλλων παγκοσμίως, 16.000 στη Γαλλία. Οι πωλήσεις είναι σταθερές , αλλά θα διαφημιστικά έσοδα έχουν μειωθεί. Το κλείσιμο των γραφείων στο Παρίσι θεωρήθηκε αναπόφευκτο και σχεδόν 70 εργαζόμενοι απολύθηκαν.


Η σύνταξη της ηλεκτρονικής έκδοσης έχει ήδη μεταφερθεί στο Λονδίνο ενώ η σύνταξη της έντυπης έκδοσης βρίσκεται στο δρόμο για το Χονγκ Κονγκ.


Το περιεχόμενο της εφημερίδας θα αλλάξει, θα υπάρξει στροφή προς την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα γαλλικά θέματα θα είναι πιο σπάνια και θα περάσουν στην αρμοδιότητα του παρισινού γραφείου των New York Times.


Το τελευταίο άρθρο στάλθηκε χθες το βράδυ, 10 Οκτωβρίου, 129 χρόνια μετά την πανηγυρική ίδρυση της εφημερίδας στη γαλλική πρωτεύουσα εν μέσω της χρυσής περιόδου του Τύπου.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

TV & Media / Ένας από τους πρώτους άνδρες supermodels, μια αίρεση στη Νέα Υόρκη και ο Φάμπιο: Το HBO έκανε σειρά μια απίστευτη αληθινή ιστορία

Το Bring Me the Beauties: A Model Cult αφηγείται την ιστορία του Χόιτ Ρίτσαρντς, ενός από τα πρώτα male supermodels των ’80s, που έζησε για χρόνια μέσα στην αίρεση Eternal Values.
THE LIFO TEAM
Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

TV & Media / Ο Άντερσον Κούπερ φεύγει από το 60 Minutes τη στιγμή που η ανεξαρτησία του δοκιμάζεται

Ο Άντερσον Κούπερ αποχαιρέτησε το 60 Minutes μετά από σχεδόν 20 χρόνια, μιλώντας για τους γιους του αλλά και για την ανεξαρτησία της εκπομπής, σε μια στιγμή αναταράξεων για το CBS News.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

TV & Media / Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποχαιρετά το Late Show με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί»

Μετά το τελευταίο γύρισμα του The Late Show, ο Στίβεν Κόλμπερτ οργανώνει αποχαιρετιστήριο πάρτι με σύνθημα «Απολυμένοι αλλά γιορτινοί» ένα πικρό αστείο για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής στη βραδινή τηλεόραση.
THE LIFO TEAM
AKYLAS EUROVISION ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΟΖΑΚΟΥ

TV & Media / Κοζάκου - Καπουτζίδης για Akyla: «Γιατί ένα νέο παιδί, που ζει το όνειρο, να αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί;»

Οι δύο παρουσιαστές, με αφορμή την απολογητική στάση του Έλληνα καλλιτέχνη μετά τον τελικό της Eurovision, μίλησαν για την πίεση που βιώνουν σήμερα οι νέοι και για την ανάγκη να σταθούμε σε αυτήν και να μην την αγνοούμε
THE LIFO TEAM