Ζερεφός για Μάτι: O καιρός ήταν ακραίος αλλά και η αντιμετώπιση ατυχής

Ζερεφός για Μάτι: O καιρός ήταν ακραίος αλλά και η αντιμετώπιση ατυχής Facebook Twitter
0

«Tη μέρα της πυρκαγιάς στο Μάτι υπήρξε ακραίος καιρός, αλλά και η αντιμετώπιση του θέματος ήταν ατυχής  και ήμουν ο πρώτος που το είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε ο Χρήστος Ζερεφός ενώπιον της επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριου Κάτση. Ο τελευταίος, επικαλούμενος και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον ΟΗΕ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για όψιμη περιβαλλοντική ευαισθησία, τονίζοντας ότι η ΝΔ έκανε τυμβωρυχία στο Μάτι.

Ωστόσο ο καθηγητής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δεν έκρυψε ότι η αντιμετώπιση της φωτιάς ήταν ατυχής. Δήλωσε μάλιστα ότι χάρηκε όταν μετά από κάποιες ημέρες απολύθηκαν κάποιοι άνθρωποι υπονοώντας τις απομακρύνσεις των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Ζερεφός έκρουσε για μια ακόμα φορά το καμπανάκι κινδύνου για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη χώρας μας.

Υπογράμμισε ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα το κόστος στη χώρα μας έως το τέλος του αιώνα θα αγγίξει τα 700 δις ευρώ, ποσό που είναι διπλάσιο του δημόσιου χρέους.

Ανέφερε ότι την μεγαλύτερη ζημιά θα την υποστεί ο αγροτικός τομέας.

Απαντώντας επίσης στον Κρίτωνα Αρσένη (ΜεΡΑ25) ο οποίος έχει ταχθεί κατ επανάληψη κατά της εξόρυξης υδρογοναθράκων ανέφερε επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις και του Κωστή Χατζηδάκη ότι μέρος των εσόδων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γίνει η χώρα πράσινη. «Αποδέχθηκα την εκτίμηση αυτή διότι πιστεύω ότι η προοπτική αυτή ταιριάζει στη χώρα μας» δήλωσε και τόνισε ότι μόνο έτσι μπορούν να περιοριστούν οι συνέπειες από την κλιματολογική αλλαγή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

Ελλάδα / Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο» αναφέρει ο υπουργός
NEWSROOM
Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Ελλάδα / Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Σύσταση για τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλονται σε περίπτωση φθαρμένων αποσκευών, απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε εταιρείες αερομεταφορών, μετά από σωρεία καταγγελιών.
NEWSROOM