Zάκυνθος: Ανεξέλεγκτες δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν με διαφορά μιας ώρας σε δάση

Zάκυνθος: Ανεξέλεγκτες δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν με διαφορά μιας ώρας σε δάση Facebook Twitter
0

Σε πλήρη εξέλιξη μαίνονται από χθες το βράδυ δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν με διαφορά μίας ώρας σε διαφορετικές δασικές εκτάσεις, στα χωριά Εξωχώρα και Μαρίες στη Ζάκυνθο.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αγγίζουν τα 9 μποφόρ γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία σε κατοίκους και αρχές. Σύμφωνα με αξιωματικό της πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr, η εικόνα είναι καλύτερη μεν αλλά και τα δύο μέτωπα παραμένουν ανεξέλεγκτα. 

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές στις 20:08 και 21:13 αντίστοιχα. 

Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη ενώ έχουν κινητοποιηθεί λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου για ενδεχόμενη αναγκαστική εκκένωση των χωριών.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου έχουν σταλεί στο σημείο υδροφόρες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΥΜΑΤΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Απόφαση ρίχνει ευθύνες στο δημόσιο και ορίζει αποζημιώσεις σε συγγενείς θυμάτων

Σύμφωνα με την απόφαση «το Ελληνικό Δημόσιο δια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών άσκησε πλημμελώς την κατά τα ανωτέρω εποπτική του αρμοδιότητα σε θέματα σιδηροδρομικής ασφάλειας»
THE LIFO TEAM