Υπουργείο Μεταφορών: Ζητά από τον ΟΣΕ διερεύνηση των δύο συμβάντων στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Υπουργείο Μεταφορών: Ζητά από τον ΟΣΕ διερεύνηση των δύο συμβάντων στο σιδηροδρομικό δίκτυο Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ζητά από τη διοίκηση του ΟΣΕ να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες και τα αίτια των δυο συμβάντων στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Πρόκειται για τα περιστατικά που έλαβαν χώρα χθες Τετάρτη 28 Ιουνίου και σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου, με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να ζητά διερεύνηση. 

«Με αφορμή τα δύο πρόσφατα περιστατικά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, κατά τη διάρκεια των οποίων, όπως διευκρινίζεται δεν υπήρξε κίνδυνος για την ακεραιότητα των επιβατών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ζήτησε από τη διοίκηση του ΟΣΕ να διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια των συμβάντων» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της Hellenic train, τα ανωτέρω περιστατικά που σημειώθηκαν στις 28.06.2023 και στις 29.06.2023, αφορούν αντίστοιχα σε μη ολοκλήρωση διπλής σύζευξης μεταξύ αμαξοστοιχιών και σε ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας στο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, λόγω τεχνικού προβλήματος στη σήραγγα «Όθρυς». Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δεκαημέρου και θα υπάρξει η σχετική ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα 325 επιβάτες τρένου παρέμειναν για αρκετή ώρα σε σήραγγα, όταν η αμαξοστοιχία Intercity 53 που εκτελούσε δρομολόγιο με κατεύθυνση από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα ακινητοποιήθηκε στη σήραγγα της Όθρυος για περίπου 1,5 ώρα, ενώ δεν λειτουργούσε ούτε ο φωτισμός ούτε ο κλιματισμός.

Το δεύτερο συμβάν αφορά στην αναστάτωση που προκλήθηκε χτες με την εικόνα δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών να κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση αλλά στην ίδια γραμμή, στον σταθμό του Μεζούρλου, στη Λάρισα. Ωστόσο διευκρινίστηκε λίγο αργότερα πως πρόκειται για τυπική διαδικασία όπου οι δύο συρμοί ενώνονται για να γίνουν ένας, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Hellenic Train, κάνοντας λόγο για απόπειρα διπλής σύζευξης, που δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδοοικογενειακή βία στη Μύκονο: Panic button σε 55χρονο μετά από καυγά

Ελλάδα / Ενδοοικογενειακή βία στη Μύκονο: Panic button σε 55χρονο μετά από καυγά

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για τον καυγά σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος και των δύο για ενδοοικογενειακή βία ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο 55χρονος ζήτησε και εγκαταστάθηκε στο κινητό του τηλέφωνο η εφαρμογή panic button
LIFO NEWSROOM