Υποτροφίες σε κρατούμενους που θα σπουδάζουν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Υποτροφίες σε κρατούμενους που θα σπουδάζουν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Facebook Twitter
0

Υπεγράφη σήμερα συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Ανοικτού Πανεπιστημίου για υποτροφίες σε κρατούμενους και σπουδές σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Πιο αναλυτικά, στην αίθουσα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας «Γιώργος Ζουγανέλης», ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου καθηγητής Βασίλης Καρδάσης υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την παροχή 20 υποτροφιών σε κρατούμενους.

Ακόμη, στην ίδια συμφωνία, μεταξύ των άλλων, προβλέπεται η δημιουργία κατεύθυνσης αντεγκληματικής - σωφρονιστικής πολιτικής και διοίκησης στο πλαίσιο προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του ΕΑΠ, με ταυτόχρονη επιδότηση των σπουδών των υπαλλήλων των φυλακών από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η συμφωνία αυτή ενισχύει την εκπαίδευση των κρατουμένων, με στόχο την ομαλή κοινωνική επανένταξη, ενώ παράλληλα υλοποιεί τη δέσμευση ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Επίσης, επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι η ενθάρρυνση των υπαλλήλων των φυλακών για σπουδές σχετικές με την εργασία τους, θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του σωφρονιστικού συστήματος.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ