Υπόθεση Novartis: Στην προκαταρκτική σήμερα η Ελένη Ράικου

Υπόθεση Novartis: Στην προκαταρκτική σήμερα η Ελένη Ράικου Facebook Twitter
0

Για σήμερα Τρίτη, στις 16:00, είναι προγραμματισμένη η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Το ισχυρό πολιτικό πρόσωπο, το οποίο ως «Ρασπούτιν» παρενέβαινε φορτικά σε ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις, περιμένουν τα μέλη της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής να κατονομάσει η Ελένη Ράικου, η οποία προσέρχεται σήμερα ως μάρτυρας.

Η εισαγγελική λειτουργός Ελένη Ράικου διετέλεσε επί σειρά ετών προϊσταμένη του Τμήματος κατά της Διαφθοράς και παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2017, μετά από δημοσιεύματα που θεώρησε ότι τη στοχοποιούν.

Η κ. Ράικου έχει δηλώσει πως είχε συλλέξει κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση Novartis, ζήτησε όμως την αντικατάστασή της, αρνούμενη, όπως είπε, να μετατραπεί σε «Ιφιγένεια» στον βωμό συμφερόντων διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και μεγάλων συμφερόντων στον χώρο του φαρμάκου.

Έκτοτε, ακολούθησαν διαρροές κύκλων της και αναφορές για ισχυρό πολιτικό πρόσωπο που επιχειρούσε να παρέμβει στο έργο της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Ελλάδα / Ρόδος: 38χρονη διέκοψε τη θεραπεία φυματίωσης της κόρης της και αναζητείται από τις αρχές

Η 4χρονη έχει διακόψει τη φαρμακευτική της αγωγή, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία της, αλλά και για τη δημόσια υγεία, λόγω της μεταδοτικότητας της νόσου
LIFO NEWSROOM
First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Ελλάδα / First Intake: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ραντεβού σε δομές ψυχικής υγείας

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και η ψηφιοποίηση του πρώτου αιτήματος έχει στόχο την βελτίωση της προσβασιμότητας και της αποτελεσματικότητας στην παροχή φροντίδας ψυχικής υγείας
LIFO NEWSROOM