Υπόθεση Noor 1: Στην ανακρίτρια Πειραιά ο Γιαννουσάκης για νέα κατάθεση

Υπόθεση Noor 1: Στην ανακρίτρια Πειραιά ο Γιαννουσάκης για νέα κατάθεση Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήλθε το πρωί στην τρίτη ανακρίτρια Πειραιά, ο πρωτόδικα καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης, προκειμένου να επιβεβαιώσει τους βασικούς χρηματοδότες της αγοράς και μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το πλοίο «Noor one» τον Ιούνιο του 2014 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικούς κύκλους, η ανακρίτρια αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Γιαννουσάκη να επιβεβαιώσει τα ονόματα των δύο αλλοδαπών που φέρονται ως οι βασικοί χρηματοδότες του φορτίου, επιβεβαιώνοντας εξάλλου και το περιεχόμενο παλαιότερων καταθέσεών του το 2015, στις οποίες τους είχε ήδη κατονομάσει.


Την Πέμπτη ο κ. Γιαννουσάκης αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στο εφετείο Πειραιά, προκειμένου να καταθέσει στον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο σχετικά με τις μηνυτήριες αναφορές που έχει υποβάλει για κατάχρηση εξουσίας, εναντίον του ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη και της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ειρήνης Τζίβα.


Ο κ. Γιαννουσάκης αναμένεται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα έχει υποστηρίξει σε συνεντεύξεις του αλλά και, με αναφορά του στη Δικαιοσύνη, ότι του ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να δώσει νέα στοιχεία για την υπόθεση.


Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό υπάρχει και πειθαρχική έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών της εισαγγελέως κ. Τζίβα, η οποία και επισκέφτηκε τον κ. Γιαννουσάκη μέσα στη φυλακή προκειμένου να του πάρει κατάθεση.


Πρόσφατα στη συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργό είχε ανατεθεί φάκελος από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου με ανώνυμες καταγγελίες που σχετίζονται με την υπόθεση.


Η σχετική έρευνα είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό προκειμένου να ελεγχθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τραπεζικά εμβάσματα που εστάλησαν από εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στην εταιρεία του «Noor 1».


Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος σε 7 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, μεταξύ των οποίων και ναυτιλιακές, ενώ τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν δεν αποκλείεται να συσχετισθούν στον ίδιο φάκελο της υπόθεσης.


Τη Δευτέρα επίσης αναμένεται να συνεχιστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής που είχε καταθέσει ο Ευ. Γιαννουσάκης, στο σπίτι του οποίου στη Φιλοθέη είχαν βρεθεί κρυμμένα 500 κιλά ηρωίνης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

«Το να κατηγορείται κάποιος ότι έκανε μία πρόταση για να συνευρεθεί με κάποιον άλλον ενήλικα, δεν νομίζω πια ότι είναι και το πιο σοβαρό πράγμα στον κόσμο» ανέφερε ο δικηγόρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
Αγρότες:

Ελλάδα / Αγρότες: Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες οδούς - Τι αποφάσισαν για τις γιορτές

Μετά το τέλος της χθεσινής πανελλαδικής σύσκεψης στις Σέρρες, οι αγρότες της χώρας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση της κυβέρνησης για συνάντηση
THE LIFO TEAM