Υπόθεση νεκρών παιδιών στην Πάτρα: «Κλειδί» για το μυστήριο η Τζωρτζίνα -Τι δείχνει ο απινιδωτής

Διάδρομος νοσοκομείου Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/αρχείου
0

Το κουβάρι γύρω από τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα επιχειρούν να λύσουν οι αρχές, με την εισαγγελική έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι γιατροί και ιατροδικαστές, που εξέτασαν τα παιδιά, αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί. Συνολικά, 15 ιατροί και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, αλλά και επτά ιατροδικαστές θα καταθέσουν τα ευρήματά τους.

Σε περίπτωση που δεν ριχθεί φως στην υπόθεση από την διαδικασία και οι εξετάσεις δεν δώσουν ικανοποιητικές απαντήσεις, ενδέχεται να ζητηθεί εκταφή της Τζωρτζίνας, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται τις επόμενες 20 ημέρες. Μάλιστα, εάν χρειαστεί, η έρευνα μπορεί να πάει πίσω και στα άλλα δύο παιδιά.

Τι λέει ο γιατρός της μικρής Τζωρτζίνας

Μιλώντας στον Alpha, ο Ιωάννης Παπαγιάννης, διευθυντής του Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος του Ωνασείου, υποστηρίζει ότι στη μικρή δεν εντοπίστηκε ανατομικό ή λειτουργικό πρόβλημα στην καρδιά.

«Νοσηλεύσαμε το παιδί περίπου 3 με 4 εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων ελέγξαμε το παιδί από κάθε πλευρά όσον αφορά το καρδιολογικό κομμάτι. Δεν βρήκαμε ανατομικό ή λειτουργικό πρόβλημα στην καρδιά. Δεν υπήρχε καμία αρρυθμία. Ο απινιδωτής μπήκε σε λειτουργία ως βηματοδότης γιατί το παιδί εμφάνισε μια βραδυκαρδία. Όμως κάποια στιγμή, όταν πλέον δεν υπάρχει επιπλέον οξυγόνο γιατί η μικρή είχε πάθει ανακοπή, σταματάει να μπορεί να συλλάβει το μυοκάρδιο. Δηλαδή, δίνει παλμούς, αλλά αν δεν υπάρχει οξυγόνο, δεν μπορεί να λειτουργήσει η καρδιά», είπε.

Τι συνέβη με τον απινιδωτή

Παράλληλα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega αποκάλυψε, εχθές, ότι υπάρχουν οι online καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί, μερικούς μήνες πριν, στην Τζωρτζίνα σε νοσοκομείο. Και αυτό προκειμένου να διερευνηθεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις ξαφνικές καρδιακές ανακοπές που πάθαινε, ενώ ήταν σε θάλαμο νοσοκομείου παρουσία κάποιου ατόμου, και όχι με την παρουσία γιατρού.

Το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου υποστηρίζει ότι οι καταγραφές αυτές δεν έδειχναν κανένα πρόβλημα και ο βηματοδότης που είχε τοποθετηθεί, για να παρέμβει σε περίπτωση αρρυθμίας, δεν είχε ενεργοποιηθεί. Ωστόσο, το online σύστημα παρακολούθησης φαίνεται να ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης για λίγα δευτερόλεπτα πριν το κορίτσι αφήσει την τελευταία της πνοή στο Αγλαΐα Κυριακού.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα λεπτά, καθώς η 9χρονη παρουσίασε βραδυκαρδία μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γιατροί λένε ότι η βραδυκαρδία με τη βλάβη του μυοκαρδίου που προκύπτει από την ενεργοποίηση του βηματοδότη, δεν μπορεί να προκληθεί από παθολογικά αίτια και εξηγείται μόνο με εξωτερική παρέμβαση, αφήνοντας δύο σαφή και δραματικά ενδεχόμενα.

Από την πλευρά της, η θεία του πατέρα των κοριτσιών, σε δηλώσεις της στο pelop, εμφανίστηκε σοκαρισμένη. Στην οικογένεια εκτιμούν ότι «κάτι συνέβη στα παιδιά», αποδίδοντας τους θανάτους σε κάποιο γονίδιο ή ακόμη και σε ιατρικό λάθος. «1% δίνουν πιθανότητα να κρύβεται κάποιας μορφής ανθρωποκτονία αυτοί οι άνθρωποι», είπε στο pelop η γυναίκα συγγενής του Μάνου Δασκαλάκη.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κάποιοι κάποιοι δηλώνουν ότι μπορεί έστω το ένα παιδί να «έφυγε» από κάτι τέτοιο. Αναφορικά με τον γονιδιακό έλεγχο που δεν έδειξε κάτι, οι συγγενείς έχουν την απάντηση από καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών στην Ιατρική Σχολή: «Αν ο γονιδιακός έλεγχος έδειχνε κάτι, τότε θα ήμασταν σίγουροι ότι κάτι υπάρχει. Αν δεν δείξει όπως τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι»!<

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ