Υπό κατάληψη η Νομική Αθηνών και η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου

Υπό κατάληψη η Νομική Αθηνών και η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Facebook Twitter
30

Υπό καθεστώς κατάληψης από τους φοιτητές βρίσκεται η Νομική Αθηνών εδώ και λίγες ώρες, ακολουθώντας το παράδειγμα της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), όπου την Τετάρτη το πρωί διακόπηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.

Η Νομική θα παραμείνει κλειστή ως την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται η επόμενη συνεδρίαση των φοιτητών που θ καθορίσει ενδεχόμενη παράταση. Σε κατάληψη μέχρι και το Σάββατο βρίσκεται επίσης το Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μια από τις βασικές αιτίες που προκάλεσε την αντίδραση των φοιτητών είναι η πρόταση των πρυτανικών αρχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) να λαμβάνονται με ηλεκτρονική ψηφοφορία από τους φοιτητές αποφάσεις για καταλήψεις, αποχή από μαθήματα και άλλα μείζονα ζητήματα που τους αφορούν.

Στόχος της πρότασης είναι να διευρυνθεί η εκλογική βάση ώστε να εκφράζονται κατά το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές. Από την πλευρά μερίδας των φοιτητών, ωστόσο, υποστηρίζεται ότι ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει ουσιαστικά στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων.

Ελλάδα
30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαφάνιση Λόρα: Η αεροπορική επιβεβαίωσε στην ΕΛΑΣ ότι η 16χρονη ταξίδεψε στη Φρανκφούρτη

Ελλάδα / Εξαφάνιση Λόρα: Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε στην ΕΛΑΣ ότι η 16χρονη ταξίδεψε στη Φρανκφούρτη

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την καθυστέρηση, σημειώνοντας ότι η πληροφορία θα μπορούσε να είχε κοινοποιηθεί από τις πρώτες ώρες μετά την εξαφάνιση της
THE LIFO TEAM
Νέα Πέραμος: «Το παιδί μου δεν είχε πειράξει κανέναν» - Τα σημεία που δυσκολεύουν την εξιχνίαση της υπόθεσης

Ελλάδα / Νέα Πέραμος: «Το παιδί μου δεν είχε πειράξει κανέναν» - Τα σημεία που δυσκολεύουν την εξιχνίαση της υπόθεσης

Το βάρος της έρευνας πέφτει πλέον στις καταθέσεις συγγενών και φίλων του θύματος, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά κίνητρα, αλλά και να διαπιστωθεί αν υπάρχει ηθικός αυτουργός πίσω από τη δολοφονία
THE LIFO TEAM