Υπ. Υγείας: Προσλαμβάνονται άμεσα 300 μόνιμοι γιατροί για τις ΜΕΘ

Υπ. Υγείας: Προσλαμβάνονται άμεσα 300 μόνιμοι γιατροί για τις ΜΕΘ Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Άμεσα προσλαμβάνονται τριακόσιοι μόνιμοι γιατροί, που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με την τροπολογία του υπουργείου, που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Πιο αναλυτικά, εκτός από τις 200 θέσεις που προέβλεπε η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, προσλαμβάνονται σε μόνιμες θέσεις και 100 από τους επιλαχόντες του ίδιου διαγωνισμού», αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

«Από αύριο, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, τόσο οι 200 επιτυχόντες του διαγωνισμού όσο και οι επιλαχόντες, μπορούν να προσέρχονται στα Νοσοκομεία και να αναλαμβάνουν υπηρεσία», συμπληρώνει, ενώ καταλήγει ότι δεν έχουν σχέση με την αλήθεια δηλώσεις και δημοσιεύματα που ισχυρίζονται το αντίθετο.

Τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί η πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας, λόγω του κορωνοϊού. Χθες οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έφτασαν τους 207, τον υψηλότερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας. Επιπλέον, μέσα σε 24 ώρες έγιναν 348 εισαγωγές σε νοσοκομεία, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας iatropedia.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί δραματικά οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Μόνο το διάστημα 1-7 Νοεμβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 124 θανάτους. Το «μαύρο» ρεκόρ με τους περισσότερους νεκρούς σε 24 ώρες καταρρίφθηκε δύο φορές αυτή την εβδομάδα και χθες έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο, τους 34 θανάτους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ