Ξανθός: «Άλλα 24.000 αντιγριπικά εμβόλια θα είναι διαθέσιμα την ερχόμενη εβδομάδα»

Ξανθός: «Άλλα 24.000 αντιγριπικά εμβόλια θα είναι διαθέσιμα την ερχόμενη εβδομάδα» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμα άλλα 24.000 εμβόλια κατά της γρίπης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. 

Ο κ. Ξανθός βρέθηκε στο Ηράκλειο της  Κρήτης όπου μίλησε στην πρώτη Περιφερειακή εκδήλωση για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας των ΤΟΜΥ.

«Είμαστε», είπε ο κ. Ξανθός, «σε μία φάση επιδημικής έξαρσης που σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που νοσούν, αρκετοί από αυτούς νοσούν αρκετά σοβαρά και ιδιαίτερα άνθρωποι που έχουν και άλλα νοσήματα και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καταλήγουν δυστυχώς παρά την υποστήριξη που δέχονται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Νομίζω ότι χρειάζεται ψυχραιμία, όχι εφησυχασμός αλλά ούτε και πανικός. Η επιστημονική κοινότητα οι επιδημιολόγοι, έχουν δώσει τις κατευθυντήριες οδηγίες, οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν και είναι στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν και τώρα να κάνουν το εμβόλιο».

Όπως ανέφερε, την επόμενη εβδομάδα, εκτός από τα 24.000 εμβόλια που έφτασαν χθες, αναμένονται ακόμη 26.000, προκειμένου να υπάρχει ένα επιπλέον απόθεμα ασφαλείας εμβολίων. «Νομίζω ότι και με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε και θωρακίζουμε περισσότερο το κομμάτι της κοινωνίας που έχει μεγαλύτερους κινδύνους να νοσήσει με σοβαρά συμπτώματα.

Υπάρχει επάρκεια εμβολίων, νομίζω ότι με μία συνετή διαχείριση της υπόθεσης και από το ιατρικό προσωπικό αλλά και με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες αυτή τη δυσκολία, την οποία αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύκλωμα στην Κρήτη: Νέο ηχητικό από συνομιλία Καμμένου με τον φερόμενο αρχηγό

Ελλάδα / Κύκλωμα στην Κρήτη: Νέο ηχητικό από συνομιλία Καμμένου με τον φερόμενο αρχηγό

Στις νέες συνομιλίες ακούγεται ο Πάνος Καμμένος να διαβεβαιώνει τον φερόμενο αρχηγό του κυκλώματος πως προώθησε στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ το αίτημα να επιλεγεί δικός τους ιερωμένος για μητροπολίτης
LIFO NEWSROOM
Λαθρεμπόριο καυσίμων: Πώς δρούσε το κύκλωμα - Σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πρατήρια

Ελλάδα / Λαθρεμπόριο καυσίμων: Πώς δρούσε το κύκλωμα - Σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πρατήρια

Από τις αρχές του 2025 έως και την εξάρθρωση της οργάνωσης, έχουν καταγραφεί 38 περιπτώσεις προμήθειας, με τη συνολική ποσότητα που έχει διακινηθεί στην Ελλάδα να υπερβαίνει τα 1,3 εκατομμύρια λίτρα βενζίνης - 22 συλλήψεις, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον 8 άτομα
LIFO NEWSROOM