(Ξανά)βρέχει πεφταστέρια το βράδυ της Κυριακής

(Ξανά)βρέχει πεφταστέρια το βράδυ της Κυριακής Facebook Twitter
0

Βροχή διαττόντων αστέρων, από τις πιο θεαματικές, αναμένεται το βράδυ της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου προς χαράματα της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για τις Διδυμίδες που θεωρούνται ο βασιλιάς των διαττόντων και  που συνήθως διαρκούν από τις 7 έως τις 17 Δεκεμβρίου και παράγουν ως 120 φωτεινότατα μετέωρα (πεφταστέρια) την ώρα, δηλαδή έως δύο το λεπτό, σε διάφορα σημεία στο νυχτερινό ουρανό και όχι μόνο από μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.  Τα μετέωρα αυτά κινούνται σχετικά αργά, με αστρικά μεγέθη, δηλαδή με περίπου 35 χλμ. το δευτερόλεπτο.

Η πηγή τους είναι πιθανότατα ο μυστηριώδης αστεροειδής «3200 Φαέθων», που ανακαλύφθηκε το 1983 από τη NASA. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα μετέωρα των Διδυμίδων μάλλον προέρχονται από μεγάλες ποσότητες υλικών που εκτινάχθηκαν από τον «3200 Φαέθωνα», όταν είχε πλησιάσει πολύ τον Ήλιο.

Φέτος το φεγγάρι δεν θα είναι «γεμάτο» στον ουρανό, ο οποίος θα είναι αρκετά σκοτεινός, γεγονός που θα διευκολύνει όσους το ξενυχτήσουν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς νυχτερινά δρομολόγια Ηλεκτρικός, Μετρό και Τραμ το Σάββατο λόγω στάσης εργασίας

Ελλάδα / Χωρίς νυχτερινά δρομολόγια Ηλεκτρικός, Μετρό και Τραμ το Σάββατο λόγω στάσης εργασίας

Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες προχωρούν στην κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για την «αδράνεια και τις ασυνεπείς δημόσιες τοποθετήσεις» της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΟΜΟΦΟΒΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΗΝΥΣΗ

Ελλάδα / Καταγγελία για ομοφοβία στη Θεσσαλονίκη - Ιδιοκτήτης γυμναστηρίου έκανε παρατήρηση σε άνδρα που φορούσε crop top

Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στη Θεσσαλονίκη ισχυρίστηκε πως θα προέβαινε σε ανάλογη συμπεριφορά, ανεξαρτήτως συμπεριφοράς ή σεξουαλικού προσανατολισμού
LIFO NEWSROOM