Τέμπη: Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικά αρχεία που βρέθηκαν σε κτίρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας

ΤΕΜΠΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΔΙΚΗ Facebook Twitter
Φωτ: onlarissa.gr
0

Ένταση και αλλεπάλληλες διακοπές σημειώθηκαν τη Δευτέρα στη δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας στο δυστύχημα των Τεμπών, που εκδικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Η διαδικασία πήρε νέα τροπή όταν ένας από τους δύο δικαστικούς πραγματογνώμονες αποκάλυψε ότι διαθέτει φωτογραφίες και βίντεο από τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, τα οποία είχε καταγράψει τόσο με κινητό τηλέφωνο όσο και με drone. Αντίστοιχο υλικό φέρεται να έχει και ο δεύτερος πραγματογνώμονας, ο οποίος καταθέτει ως μάρτυρας στην ίδια υπόθεση.

Η έδρα είχε ζητήσει την άμεση κατάσχεση του υλικού, ωστόσο στη σημερινή συνεδρίαση διαπιστώθηκε ότι η διαδικασία δεν είχε πραγματοποιηθεί όπως προβλεπόταν. Έτσι το δικαστήριο διέκοψε προσωρινά τη δίκη, προκειμένου οι πραγματογνώμονες να μεταβούν στα σπίτια τους με συνοδεία αστυνομικών, ώστε να γίνει κατάσχεση σκληρών δίσκων, κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών.

Τέμπη: Κατάσχεση υλικού σε κτίρια της Περιφέρειας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Λίγο μετά την επανέναρξη της διαδικασίας, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας από τους πραγματογνώμονες ανέφερε ότι αρχεία των βίντεο βρίσκονται αποθηκευμένα και στις υπηρεσίες όπου εργάζονται, συγκεκριμένα σε κτίρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα αλλά και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η αποκάλυψη αυτή οδήγησε σε δεύτερη διακοπή της δίκης μέσα στην ίδια ημέρα, με την αστυνομία να μεταβαίνει άμεσα στα συγκεκριμένα κτίρια για να εντοπίσει και να κατασχέσει τα αρχεία, έπειτα από εντολή της προέδρου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας.

Την ίδια ώρα, ο δεύτερος πραγματογνώμονας κατέθεσε ότι δεν διαθέτει το συγκεκριμένο υλικό στον υπολογιστή της υπηρεσίας του στην Περιφέρεια.

Η διαδικασία συνεχίζεται, με τις αρχές να αναζητούν όλα τα ψηφιακά αρχεία που ενδέχεται να σχετίζονται με το υλικό από τις πρώτες ώρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με πληροφορίες από onlarissa.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM