Ξαφνική επίσκεψη Αβραμόπουλου και ευρωπαίων στη Μόρια

Ξαφνική επίσκεψη Αβραμόπουλου και ευρωπαίων στη Μόρια Facebook Twitter
0

Τον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο επισκέπτονται αυτή την ώρα ο αρμόδιος για τη Μετανάστευση επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που έφτασαν στο νησί με ελικόπτερο.

Η επίσκεψη ανακοινώθηκε ξαφνικά το βράδυ αλλά είναι και κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενη, μετά τις εικόνες που μεταδόθηκαν με τις άθλιες συνθήκες προσφύγων και μεταναστών, μέσα στον χιονιά.

Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι πρόκειται να εξετάσουν από κοντά την κατάσταση, επισκεπτόμενοι τόσο τη Μόρια, όσο και τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ αλλά και τις εδρεύουσες εκεί σχετικές υπηρεσίες. Τους αξιωματούχους συνοδεύει ο αρμόδιος για τη Μετανάστευση υπουργός Γιάννης Μουζάλας. Όπως μετέδωσε ο Σκάι, δεν επετράπη η είσοδος δημοσιογράφων στη Μόρια.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη με τη συμμετοχή των δημάρχων και λίγο πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα και πάλι με το ελικόπτερο, ο κ. Αβραμόπουλος θα προβεί σε δηλώσεις.

Η επίσκεψη κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική αφού έρχεται σαν συνέχεια των όσων έγιναν γνωστά σχετικά με την κατάσταση στην οποία διαβιούν ιδιαίτερα στον καταυλισμό της Μόριας οι εγκλωβισμένοι στο νησί αιτούντες άσυλο πρόσφυγες και μετανάστες. Αλλά και της δημοσιοποιηθείσας «κοινής γραμμής»  των Δημάρχων των πέντε νησιών του Αιγαίου και την απόφασή τους να πιέσουν Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση για την εφαρμογή του μέτρου της αποσυμφόρησης και τη δίκαιη κατανομή των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών,  σε όλη τη χώρα αλλά και στην Ευρώπη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ