Μήνυση κατά τριών υπαλλήλων σεκιούριτι της εταιρείας μεταλλείων χρυσού υπέβαλε ο 54χρονος μηχανικός που  συνελήφθη για ηθική αυτουργία στην πρωτοφανή επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός». Ο 54χρονος ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι, κατέθεσε μήνυση κατά των τριών, για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Οι τρείς υπάλληλοι τον υπέδειξαν ως υποκινητή των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στα μεταλλεία.  

Σε δηλώσεις του, ο 54χρονος χαρακτήρισε «στοχοποιημένη» τη σύλληψή του, επειδή, όπως είπε, είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.


 

 

 

 

Ελεύθερος αφέθηκε πριν από λίγο ο 54χρονος μηχανικός Λάζαρος Τσόκας ο οποίος είχε συλληφθεί για ηθική αυτουργία στην εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική. Το seleo.gr, γράφει ότι ο 54χρονος, βγαίνοντας από την εισαγγελία έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να του συμπαρασταθούν. Η εισαγγελία αποφάσισε να επιστρέψει τη δικογραφία στις αστυνομικές αρχές οι οποίες καλούνται να συγκεντρώσουν στοιχεία συνεχίζοντας την προανάκριση.

 

 

Σε τρεις προσαγωγές προχώρησε το βράδυ η αστυνομία για τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», στις Σκουριές Χαλκιδικής. Οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με το Ράδιο Θεσσαλονίκη, ενώ η προσαγωγή μετετράπη για τον τρίτο σε σύλληψη καθώς προέκυψαν στοιχεία εις βάρος του.  Ο συλληφθείς 54 ετών και είναι κάτοικος της  Ιερισσού. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται.


 

 

Kαμπάνες χτυπάνε στην Ιερισσό, σύμφωνα με το seleo, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι η αστυνομία προχωρά σε «τυφλές» προσαγωγές κατοίκων της περιοχής για την εμπρηστική επίθεση στο μεταλλείο χρυσού.  Σύμφωνα με το σάιτ, ήδη από τη Θεσσαλονίκη έχουν ξεκινήσει δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να πάρουν μέρος στα μέτρα ασφάλειας που έχει αποφασίσει η ΕΛ.ΑΣ.

 

Update: To video από την επίθεση στις Σκουριές

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρία  «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» για την επίθεση που σημειώθηκε χθες στα μεταλλεία της εταιρίας στις Σκουριές Χαλκιδικής, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας φύλακας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Επισημαίνεται ακόμη, ότι "η εταιρία έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή" ενώ σημειώνει ότι "δεν κατανοεί τις επιθέσεις αυτές."

 

Update: To video από την επίθεση στις Σκουριές

Όπως τονίζεται:  «Το επεισόδιο αυτό αποτελεί κορύφωση της κλιμακούμενης επίθεσης κατά των επενδύσεων μας και δεν αποτελεί έκπληξη για τούς ιθύνοντες και όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή», υπογραμμίζει η εταιρεία. «Περιττό να τονίσουμε πως η  εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. κατέχει όλες τις απαιτούμενες άδειες και όλες  οι ενέργειες της στην περιοχή του έργου γίνονται σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και υπό την εποπτεία των αρμοδίων Αρχών. Τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας», συμπληρώνει.

 

Update: To video από την επίθεση στις Σκουριές

Η εταιρεία θεωρεί δεδομένο πως έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και από τότε που ανέλαβε τα μεταλλεία τον Φεβρουαρίου του 2012, και μόλις σε ένα χρόνο, τριπλασίασε την εργατική της δύναμη από 400 σε 1200 μόνιμους υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες.

 

«Η εταιρεία μας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και τα όργανα της Ελληνικής Πολιτείας.  Δεν κατανοούμε τις επιθέσεις αυτές. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται και κάνουμε έκκληση στις Αρχές και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να υπερασπίσουν την νομιμότητα και να στηρίξουν κάθε επενδυτική προσπάθεια στην χώρα μας, τόσο ζωτικής σημασίας για την οικονομική της ανάκαμψη», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

(Φωτο από voria.gr)

 


 

 

 

Επίθεση από 50 περίπου κουκουλοφόρους με μολότοφ δέχτηκαν τα ξημερώματα δύο φύλακες και οι εγκαταστάσεις του εργοταξίου Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι κουκουλοφόροι έδεσαν τους δύο φύλακες, τους περιέλουσαν με βενζίνη και υπό την απειλή ότι θα τους κάψουν, έβαλαν φωτιά σε 10 οχήματα και σε εξοπλισμό της εταιρίας. Ένας φύλακας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σε κατάσταση σοκ. Η όλη δράση των κουκουλοφόρων που κρατούσαν καραμπίνες διήρκησε 15 λεπτά ενώ κατά τη διαφυγή τους έκοψαν δέντρα για να εμποδίσουν την Πυροσβεστική.

 

Η αστυνομία έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 27 προσαγωγές.