Η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση θα είναι να γίνουν μικρά προσεκτικά βήματα, όπως το άνοιγμα κομμωτηρίων ή των βιβλιοπωλείων, σύμφωνα με τον καθηγητή Αθανάσιο Τσακρή.

 

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ υποστήριξε πως πρέπει να εκτονωθεί ο κόσμος στις γιορτές μέσα στην πίεση που υπάρχει. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στις νοσηλευτικές μονάδες, που φτάνει στο 90% στη Βόρεια Ελλάδα και το 80% στην Αττική, και «αυτό φρενάρει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το άνοιγμα.»

 

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή όλες οι χώρες της Ευρώπης κρατάνε τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορεί να αντέξει το σύστημα Υγείας. Τόνισε ότι το ζητούμενο σε αυτή την φάση είναι να ανταποκρίνεται το σύστημα υγείας, και ανέφερε ότι υπάρχει επιβράδυνση της επιδημίας στη χώρα.

 

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πώς θα ανοίξουν άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαριστεί την Παρασκευή, με σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση.

 

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών πως τα κομμωτήρια αναμένεται να ανοίξουν είτε το Σάββατο είτε την Κυριακή.

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr