Τσακρής: Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται «μικρά βήματα» με άνοιγμα κομμωτηρίων - βιβλιοπωλείων

Τσακρής: Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται «μικρά βήματα» με άνοιγμα κομμωτηρίων - βιβλιοπωλείων Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση θα είναι να γίνουν μικρά προσεκτικά βήματα, όπως το άνοιγμα κομμωτηρίων ή των βιβλιοπωλείων, σύμφωνα με τον καθηγητή Αθανάσιο Τσακρή.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ υποστήριξε πως πρέπει να εκτονωθεί ο κόσμος στις γιορτές μέσα στην πίεση που υπάρχει. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στις νοσηλευτικές μονάδες, που φτάνει στο 90% στη Βόρεια Ελλάδα και το 80% στην Αττική, και «αυτό φρενάρει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το άνοιγμα.»

Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή όλες οι χώρες της Ευρώπης κρατάνε τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορεί να αντέξει το σύστημα Υγείας. Τόνισε ότι το ζητούμενο σε αυτή την φάση είναι να ανταποκρίνεται το σύστημα υγείας, και ανέφερε ότι υπάρχει επιβράδυνση της επιδημίας στη χώρα.

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πώς θα ανοίξουν άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαριστεί την Παρασκευή, με σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών πως τα κομμωτήρια αναμένεται να ανοίξουν είτε το Σάββατο είτε την Κυριακή.

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειμερινοί προορισμοί: Τι πληρότητα θα δούμε φέτος και τι τιμές στα καταλύματα;

Ρεπορτάζ / Χειμερινοί προορισμοί: Τι πληρότητα θα δούμε φέτος και τι τιμές στα καταλύματα;

Επηρεάζουν οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια τις επιλογές των Ελλήνων και, κυρίως, μετά από ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, ποια είναι η πραγματική κατάσταση στον λεγόμενο εσωτερικό τουρισμό;
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ