Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε τον Ταϊγανίδη- «Ερχόταν πάνω μας με μεγάλη ταχύτητα»

Τουρκική πρόκληση: Ακταιωρός παρενόχλησε τον Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη ενώ κολυμπούσε προς τη Σύμη Facebook Twitter
0

Σε μια νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε η Τουρκία, καθώς ακταιωρός παρενόχλησε ανοικτά της Ρόδου, τον Παραολυμπιονίκη Χαράλαμπο Ταϊγανίδη, ο οποίος κολυμπούσε προς τη Σύμη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, το οποίο παρουσίασε και βίντεο, η τουρκική ακταιωρός παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και για λίγα μίλια ακολουθούσε τον Παραολυμπιονίκη.

«Κολυμπούσα, δεν πρόσεξα τι γινόταν έξω, δεν είχα και τη δυνατότητα να καταλάβω. Κάποια στιγμή ακούμε ότι έρχεται κατά πάνω μας με μεγάλη ταχύτητα ένα σκάφος, και οι ίδιοι δεν ξέρανε τι ήταν αυτό το σκάφος. Όταν πλησίασε πολύ είδαν ότι ήτανε από το τουρκικό λιμενικό. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ακούμε πάντα τους ειδικούς, ακούμε να λένε ψυχραιμία και κάνουμε αυτά τα οποία μάς λένε. Αγχωθήκαμε πάρα πολύ γιατί ερχόταν κατά πάνω μας και ουσιαστικά μπήκε στα χωρικά ύδατα. Το θέμα ήταν ότι δεν ξέραμε πώς θα αντιδράσουνε. Επειδή αντιδράσαμε πάρα πού σωστά και ψύχραιμα, όπως μάς λένε και οι ειδικοί, η ομάδα η δική μου, μού είπε “Χαράλαμπε συνέχισε να κολυμπάς” και ουσιαστικά απέκοψε δύο βάρκες, δεν ξέρω τι λέγανε ή τι γινόταν. Ό, τι σάς λέω είναι όσα είδα μετά στην τηλεόραση και τι μού είπαν τα παιδιά επάνω στη βάρκα. Από εκεί και πέρα, αργότερα, πλησίασε πάρα πολύ το σκάφος στο οποίο επέβαινε η οικογένειά μου. Ήταν ο Πύρρος Δήμας που με στήριζε πάρα πολύ σε όλο αυτό το εγχείρημα και η Αφροδίτη Σκαφιδά», είπε ο κ. Ταϊγανίδης. 

Όπως εξήγησε, το ελληνικό λιμενικό, στην αρχή της διαδρομής ήταν δίπλα στην ομάδα, αλλά, στο μεσοδιάστημα που συνέβη το περιστατικό, δεν υπήρχε σκάφος του Λιμενικού στο σημείο.

«Ήμασταν στα χωρικά μας ύδατα», τόνισε. «Δε γνωρίζω πόση ώρα κράτησε όλο αυτό ουσιαστικά έφυγα, κολυμπούσα, δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού αλλά περίπου 3 λεπτά (σύμφωνα την ομάδα).Ουσιαστικά, απ' ότι άκουσα ρώτησαν αν ξέρουνε να μιλάνε τουρκικά, τούς είπανε πάνω στο σκάφος που επέβαινε ο Πύρρος Δήμας ότι όχι και έφυγε μετά το σκάφος. Το εντυπωσιακό είναι ότι μάς ακολουθούσαν από πίσω. Δεν έκαναν κάτι που θα μπορούσε να μάς έφερνε σε δύσκολη θέση, απλώς για ένα χρονικό διάστημα μάς ακολουθούν μέσα στα χωρικά μας ύδατα. Σίγουρα αργότερα ήρθε το δικό μας Λιμενικό και αποτραβήχτηκαν», υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παραολυμπιονίκης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης ξεκίνησε το ταξίδι του στη Σύμη λίγο μετά τις 7 το πρωί της Παρασκευής και το ολοκλήρωσε νωρίς το απόγευμα, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργο Καπελλάκη και τον χρυσό Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ