ΤΩΡΑ: Χάθηκε δύτης στο σπήλαιο Σίντζι

ΤΩΡΑ: Χάθηκε δύτης στο σπήλαιο Σίντζι Facebook Twitter
0

Η τετραμελής ομάδα ανήκει στη δύναμη του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠΕΛΕΟ).

Από τις 16:45 το απόγευμα η πυροσβεστική και κλιμάκια της ΕΜΑΚ αναζητούν τέσσερις σπηλαιολόγους - δύτες στο σπήλαιο της πηγής Σίντζι στην Αρκαδία. Νωρίτερα ανασύρθηκαν ζωντανοί οι τρεις, ωστόσο ο ένας συνεχίζει μέχρι αυτήν την ώρα να αγνοείται.

Το σπήλαιο της πηγής Σίντζι ερευνήθηκε για πρώτη φορά το 1996 από μικρή ομάδα σπηλαιολόγων – σπηλαιοδυτών του ΣΠΕΛΕΟ. Η σταδιακή καταγραφή της μορφής του και των πλημμυρισμένων αιθουσών, διαδρόμων και βαράθρων του οδήγησε τελικά στο να επιβεβαιωθεί, το 2009, ότι είναι το βαθύτερο πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ελλάδα. Οι δύτες έφτασαν ως τα 153 μέτρα βάθος πριν σταματήσουν, ενώ το σπήλαιο συνέχιζε βαθύτερα, με το μήκος του να προσεγγίζει τα 1.400 μ. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το βάθος του σίγουρα είναι τουλάχιστον 170 μ. και κατατάσσεται τουλάχιστον στα πρώτα 30 παγκοσμίως με βάση το βάθος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί που καταγράφηκαν σε ερωτική συνεύρεση εν ώρα υπηρεσίας

Ελλάδα / Κύπρος: Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί που καταγράφηκαν σε ερωτική συνεύρεση εν ώρα υπηρεσίας

Το βίντεο φαίνεται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και έτσι δόθηκαν οδηγίες για ποινική και πειθαρχική διερεύνηση των αδικημάτων που προκύπτουν, όπως ανακοινώθηκε από την κυπριακή αστυνομία
LIFO NEWSROOM
ΛΥΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Ελλάδα / Λύκοι στην Πάρνηθα: Η Επιτροπή «Φύση 2000» του ΥΠΕΝ διαφωνεί με την εισαγγελική εντολή για απομάκρυνση

Επιστημονικά αδόκιμη και τεχνικά ανέφικτη κρίνεται η πρόταση για μεταφορά των λύκων – Εμπόδιο στις εισαγγελικές πιέσεις βάζει το αρμόδιο όργανο του υπουργείου Περιβάλλοντος
LIFO NEWSROOM