Τι είπαν Μπαζιάνα και Εμινέ στο τσάι, το δώρο και οι πρώτες φωτογραφίες από την συνάντηση

Τι είπαν Μπαζιάνα και Εμινέ στο τσάι, το δώρο και οι πρώτες φωτογραφίες από την συνάντηση Facebook Twitter
ΑΠΕ- ΜΠΕ
1

Η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, επισκέφθηκε την σύζυγο του Προέδρου της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν, στο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει.

Η επίσκεψη έγινε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, αφού ακυρώθηκε το σύνολο του προγράμματός της, λόγω αδιαθεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το αθηναϊκό πρακτορείο, οι δύο πρώτες κυρίες βγήκαν στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου και η κ. Μπαζιάνα έδειξε στην κ. Ερντογάν τη θέα και της μίλησε για την Ακρόπολη.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στα Μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία, όπως τόνισε, πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, στον τόπο που γεννήθηκαν, ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μάλιστα, η κ. Μπαζιάνα της είπε ότι βούλησή της είναι, την επόμενη φορά που η Εμινέ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα, να την ξεναγήσει η ίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να έχουν επιστραφεί και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Στη συνέχεια, οι δύο κυρίες είχαν πολύ θερμή συνομιλία και ήπιαν τσάι.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και η προσφυγική κρίση, με αφορμή το βιβλίο που δώρισε η Μπέττυ Μπαζιάνα στην σύζυγο του Τούρκου Προέδρου, το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα.

Η κ. Μπαζιάνα τόνισε πως και η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα για να υποδεχθεί και να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων.


Μίλησε ακόμα για την ανάγκη προστασίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών, αλλά και της επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

Τι είπαν Μπαζιάνα και Εμινέ στο τσάι, το δώρο και οι πρώτες φωτογραφίες από την συνάντηση Facebook Twitter
ΑΠΕ- ΜΠΕ
Τι είπαν Μπαζιάνα και Εμινέ στο τσάι, το δώρο και οι πρώτες φωτογραφίες από την συνάντηση Facebook Twitter
ΑΠΕ- ΜΠΕ
Τι είπαν Μπαζιάνα και Εμινέ στο τσάι, το δώρο και οι πρώτες φωτογραφίες από την συνάντηση Facebook Twitter
ΑΠΕ- ΜΠΕ
Τι είπαν Μπαζιάνα και Εμινέ στο τσάι, το δώρο και οι πρώτες φωτογραφίες από την συνάντηση Facebook Twitter
ΑΠΕ- ΜΠΕ
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς έγινε η επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου

Ελλάδα / Πώς έγινε η επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού - Σήμερα θα ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του κυλικείου, μετά την ανάθεσή του σε διαχειριστή
LIFO NEWSROOM
Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Η Ελλάδα είναι η μοναδική βαλκανική χώρα, η οποία συγκροτήθηκε χωρίς την απελευθέρωση της πρωτεύουσάς της, δηλ. της Κωνσταντινούπολης" Ε. Γλ. Αρβελέρ.Ας μιλήσουμε για τα μάρμαρα. Για το ευρώ. Περί ανέμων και υδάτων.Κανείς μας δεν θα καταλάβει γιατί είχαμε πρωθυπουργό με το όνομα Κωνσταντίνος, γιατί μουτζωνόμαστε, γιατί φτύνουμε τον κόρφο μας και γιατί οπάζουμε στα σύγχρονα ιπποδρόμια-γήπεδα κόκκινοι εναντίον πράσινων.