Τι είναι τα «Lover boys»: Ο αδίστακτος τρόπος που διακινητές ανθρώπων παγιδεύουν τα θύματά τους

Τι είναι τα «Lover boys»: Ο αδίστακτος τρόπος που διακινητές ανθρώπων παγιδεύουν τα θύματά τους Facebook Twitter
Φωτ: DANNY G on Unsplash
0

Μια 15χρονη κοπέλα που εξαφανίστηκε από το Περιστέρι σήμανε συναγερμό στις αρχές, φέρνοντας στο προσκήνιο το κύκλωμα των διαβόητων “lover boys".

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στον Alpha, αποκάλυψε ότι η ανήλικη είχε μπλέξει στα δίχτυα κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων. «Ξέρουμε ότι αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιούν νέους για διάφορους λόγους. Να πούμε σε αυτούς τους κυρίους ότι θα τη βρούμε, γιατί έχουν δημιουργήσει προβλήματα και σε άλλα παιδιά», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Όπως επισήμανε, «την πήραν δύο κυρίες και υποτίθεται ότι έχει γνωρίσει κάποιον. Δεν πήγε με το ζόρι. Έφυγε με τη θέλησή της. Της έδωσαν διάφορες υποσχέσεις όπως αγάπη και ό,τι άλλο θέλει ένα παιδί». «Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ούτε δευτερόλεπτο. Είναι γνωστοί, στο εξωτερικό λέγονται lover boys, που πωλούν έρωτα και αγάπη», πρόσθεσε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Τι είναι τα lover boys -Πώς δρουν

Τα «Loverboys» (ή οι romeo pimps) είναι έμποροι ανθρώπων που συνήθως προσπαθούν να κάνουν νεαρά κορίτσια ή αγόρια να τους ερωτευτούν, ωστόσο, στη συνέχεια τα εξαναγκάζουν στην πορνεία.

Το διαδίκτυο και τα social media διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το φαινόμενο, καθώς παρέχουν στα lover boys μεγαλύτερη ευκολία προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τα θύματα και να συλλέξουν πληροφορίες για ευάλωτα αγόρια και κορίτσια. Αυτό τους διευκολύνει να εξαναγκάσουν τα νεαρά θύματά τους να μπουν στη βιομηχανία του σεξ.

Αρχικά, τα lover boys εμφανίζονται ως ερωτευμένοι με το θύμα τους, βγαίνοντας ραντεβού και κάνοντας ακριβά δώρα, προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

Μόλις το θύμα τα ερωτευτεί, η εξαπάτησή του από τον lover boy είναι πολύ πιο εύκολη. Τα lover boys ζητούν από το θύμα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, συνήθως είτε για μια ρομαντική απόδραση, είτε για επαγγελματικό λόγο. Δεδομένου ότι το θύμα είναι ερωτευμένο και έχει άγνοια, ακολουθεί τον δράστη.

Η άφιξη στην χώρα σημαίνει και την αρχή της κόλασης για τα θύματα, καθώς ξεκινά η βία και η κακοποίηση. Τα θύματα αναγκάζονται να παραδώσουν τα έγγραφά τους και το τηλέφωνό τους και εξωθείται στην πορνεία.

Σύμφωνα με έρευνα της Europol, περισσότερες από 100 γυναίκες έχουν πέσει θύματα των «lover boys» από το 2020.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ