Ο πρώην διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Δημήτρης Μπούτος, διαψεύδει κατηγορηματικά όλες τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα για προσωπική εμπλοκή στην υπόθεση των πλαστών πτυχίων και πλαστογραφίας. 

 

Ο κ. Μπούτος φέρεται να έχει δηλώσει, χωρίς να κατέχει, διδακτορικό τίτλο, μεταπτυχιακό στα οικονομικά, πτυχίο Μαθηματικών και πτυχίο Φιλοσοφίας.

 

«Δεν υπάρχουν αυτά τα πτυχία που αναφέρονται, άλλα πτυχία έχω. Τα πτυχία με τα οποία διορίστηκα στο νοσοκομείο είναι το πτυχίο της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πολιτικό της Παντείου και μεταπτυχιακός τίτλος από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Αυτά υπάρχουν, αυτά έχω καταθέσει», δήλωσε ο κ. Μπούτος.

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο πρώην διευθυντής που παραιτήθηκε το 2016, ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία προσωπική εμπλοκή στην υπόθεση, αν και αναγνωρίζει πως με κάποιον τρόπο, μία σειρά πτυχίων προστέθηκε στο προσωπικό του μητρώο. 

 

«Αν κάποιος έχει πρόσβαση στο σύστημα βεβαίως μπορεί να το κάνει. Δεν είναι τυχαίος και ο χρόνος που συμβαίνει» πρόσθεσε. «Εγώ δεν τα είχα γράψει γιατί δεν τα έχω», ισχυρίζεται. 

 

Καταγγελίες για πλαστογραφία υπογραφής

 

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ακόμη πως, ως διοικητής του νοσοκομείου, ο κ. Μπούτος πλαστογράφησε την υπογραφή της προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας, σε εισήγηση ανάθεσης του προγράμματος επιμόρφωσης των φυλάκων του Νοσοκομείου.

 

Η εισήγηση ήταν θετική για ανάθεση του προγράμματος διάρκειας πέντε ημερών σε συγκεκριμένη εταιρεία, έναντι 19.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αντίστοιχα προγράμματα ήταν διαθέσιμα σε πολύ χαμηλότερες τιμές - πολύ κάτω από τα 10.000 ευρώ. 

 

Ο κ. Μπούτος αρνείται τα πάντα και απαντά πως έχει υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στην προϊσταμένη. «Η υπογραφή της είναι πάνω σε πλαστό έγγραφο. Το ίδιο το έγγραφο είναι πλαστό, δεν αποτελεί δημόσιο έγγραφο», δήλωσε ο πρώην διοικητής, τονίζοντας πως η προϊσταμένη δεν ήταν αρμόδια για να βάλει υπογραφή και το επίμαχο έγγραφο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. 

 

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία και, κατά την ΠΟΕΔΗΝ, όλοι κάλυψαν κατ' επανάληψη τον διοικητή.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Μπούτος αρχικά υποστήριξε προς την προϊσταμένη ότι υπέγραψε αντ΄αυτής «για να μην την ενοχλήσει» και στη συνέχεια προσπάθησε να τη δωροδοκήσει.

 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, λίγο πριν παραιτηθεί, για λόγους σύνταξης όπως λέει, την απειλούσε με πειθαρχική δίωξη σε περίπτωση που αποκάλυπτε την απάτη. 

Η ύποπτη μίσθωση του κυλικείου

 

Πλαστογραφία καταλογίζεται στον απερχόμενο διοικητή και σε ό,τι αφορά την υπόθεση της παράτασης της μίσθωσης του κυλικείου.

 

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως η σύμβαση του συμβαλλόμενου επιχειρηματία με το νοσοκομείο λήγει το 2020 αλλά η μίσθωση παρατάθηκε έως το 2036, παρά το γεγονός ότι επιχειρηματίας οφείλει 350.000 ευρώ από μισθώματα στο νοσοκομείο.

 

Η Ομοσπονδία μάλιστα υποστηρίζει πως ο διοικητής έκανε άτυπα συμφωνία με τον επιχειρηματία, να προχωρήσει ο τελευταίος σε δωρεά 50.000 ευρώ και να συμψηφιστεί η οφειλή.

 

«Την απόφαση δεν την πήρα εγώ , την πήρε το Δ.Σ», απαντά ο κ. Μπούτος επιρρίπτοντας την όποια ευθύνη για την παράταση σε όλο το διοικητικό συμβούλιο.