Ανακοίνωση για τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια έδωσε στη δημοσιότητα, νωρίτερα σήμερα, η Ελληνική Αστυνομία.

 

Η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση με μολότοφ και άλλα αντικείμενα από ομάδες ατόμων που βρίσκονταν στην πλατεία Εξαρχείων. «Στο σημείο έσπευσαν να συνδράμουν έτερες διμοιρίες που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίες δέχτηκαν επίθεση από τα συγκεντρωμένα άτομα», ανέφερε η Αστυνομία υπογραμμίζοντας ότι ακολούθησε καταδίωξη. 

 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ «έγινε χρήση των αναγκαίων επιβαλλόμενων μέτρων και μέσων». Η ΕΛΑΣ υποστηρίζει ότι έγινε προσπάθεια για «εκμετάλλευση του γεγονότος με αναφορές σε δήθεν ζημιές», που έγιναν από τις δυνάμεις της. «Οι αστυνομικές δυνάμεις σε κάθε επιχείρηση κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας με σεβασμό στης Αρχές της δημοκρατίας μας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η ΕΛΑΣ. 

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας 

 

Χθες βράδυ στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη διμοιρία της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής δέχτηκε επίθεση με μολότοφ και άλλα αντικείμενα από ομάδες ατόμων, που βρίσκονταν στην πλατεία Εξαρχείων.

 

Στο σημείο έσπευσαν να συνδράμουν έτερες διμοιρίες που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίες δέχτηκαν επίθεση από τα συγκεντρωμένα άτομα, επίσης με διάφορα αντικείμενα και με περισσότερες από (80) μολότοφ. Ακολούθησε καταδίωξη στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων, όπου έγινε χρήση των αναγκαίων επιβαλλόμενων μέτρων και μέσων.

 

Προσπαθείται η εκμετάλλευση του γεγονότος με αναφορές σε δήθεν ζημιές που έχουν προκληθεί από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Επίσης χρησιμοποιούνται χαρακτηρισμοί που καμία σχέση δεν έχουν με την αστυνομία και με τον τρόπο που επιτελεί το έργο της.

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις σε κάθε επιχείρηση κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας με σεβασμό στης Αρχές της δημοκρατίας μας. Το ίδιο έπραξαν και χθες το βράδυ με ιδιαίτερη πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση παρά τις προκλήσεις και τις επιθέσεις που δέχθηκαν.