Θριάσιο: Στον εισαγγελέα οι εργαζόμενοι με σοβαρές καταγγελίες - «Σε κίνδυνο οι πάντες»

Θριάσιο: Στον εισαγγελέα οι εργαζόμενοι με σοβαρές καταγγελίες - «Σε κίνδυνο οι πάντες» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Στον Άρειο Πάγο προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων ότι «οι συνθήκες νοσηλείας δεκάδων ασθενών θέτουν σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργία του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ».

Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Θριάσιο έστειλε αναλυτική αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνες τις συνθήκες εργασίας στο νοσοκομείο», καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά μετά την εφημερία του Σαββάτου 6 Μαρτίου 100 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται, «καταλαμβάνοντας κάθε διαθέσιμο χώρο των κλινικών του 4ου ορόφου, σε επικίνδυνες συνθήκες».

Ο ίδιοι επισημαίνουν δε ότι ενώ αναπτύχθηκαν πρόσφατα περισσότερες από 46 επιπλέον κλίνες COVID (ΜΕΘ και απλής νοσηλείας) δεν έχει γίνει κάποια «ουσιαστική ενίσχυση με προσωπικό, αλλά μόνο με μετακινήσεις από υπάρχοντα, ήδη υποστελεχωμένα, τμήματα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους».

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Πνευμονολογικής κλινικής, όπου ένας μόνο γιατρός εφημερεύει για 69 ασθενείς, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο προειδοποιώντας ότι το νοσοκομείο κινδυνεύει να μετατραπεί σε «νοσοκομείο της μιας νόσου», αφήνοντας εκτεθειμένους εκατοντάδες ασθενείς με άλλες παθήσεις, προσθέτοντας ότι «στο όνομα αντιμετώπισης της ασθένειας Covid – 19 εκτίθενται σε κίνδυνο οι πάντες».

Όπως αναφέρουν: «Για να εξοικονομηθεί νοσηλευτικό προσωπικό και κρεβάτια, εκτός από τις περικοπές στα τακτικά χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία, συνεχίζονται εκτεταμένες συμπτύξεις κλινικών με αποτέλεσμα τον δραστικό περιορισμό της λειτουργίας τους (π.χ. Ορθοπαιδική, Νευροχειρουργική, Γεν. Χειρουργική, ΩΡΛ, Πλ. Χειρουργική κλπ). Ουσιαστικά το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο – που είναι το μοναδικό στη Δ. Αττική – κινδυνεύει να μετατραπεί σε “νοσοκομείο της μιας νόσου”, αφήνοντας εκτεθειμένους εκατοντάδες ασθενείς με άλλες παθήσεις».

Τέλος κάνουν λόγο για «προσπάθεια να εμφανισθεί μία εικονική πραγματικότητα κι’ έτσι ν’ αποκρυφθούν τα σοβαρά προβλήματα», την ώρα που καταγράφονται διαρκώς κρούσματα μόλυνσης κορωνοϊού σε εργαζόμενους και νοσηλευόμενους καθώς δεν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ