Θεσσαλονίκη: «Σκάβουν νέους τάφους για τα θύματα του κορωνοϊού»

Θεσσαλονίκη: «Σκάβουν νέους τάφους για τα θύματα του κορωνοϊού» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νέους ειδικούς χώρους ταφής για θύματα του κορωνοϊού θέλει να δημιουργήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με το τοπικό Thesstoday.gr, εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων στις συμπρωτεύουσα, υπεύθυνοι του Δήμου βρίσκονται σε επαφές με τον Σύνδεσμο Κοιμητηρίων στον Εύοσμο, προκειμένου να δημιουργηθεί ακόμη ένας χώρος ταφής για τα θύματα της νόσου Covid-19, ανάλογο με εκείνον στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη, ο οποίος λειτουργεί από τον Μάρτιο.

Μιλώντας στο τοπικό μέσο, ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Αβαρλής υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί και νέος χώρος ταφής των θυμάτων λόγω του κορωνοϊού, «καθώς η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και δεν ξέρουμε τι αριθμούς θα αφήσει πίσω της η "μαύρη λίστα"».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο χώρος που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στον Εύοσμο, θα πληροί παρόμοια κριτήρια με αυτά της Θέρμης, και θα είναι απομονωμένος, μακριά από τους υπόλοιπους τάφους. Οι συγκεκριμένοι τάφοι θα παραμένουν σφραγισμένοι για δέκα χρόνια, ενώ η μεταφορά των θυμάτων θα γίνεται μέσα σε σφραγισμένα φέρετρα, τυλιγμένα με διπλό ειδικό νάιλον. Με ειδικό υλικό θα είναι τυλιγμένες και οι σοροί. 

Ο κ. Αβαρλής πρόσθεσε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης κινητοποιήθηκε άμεσα, όπως και τον Μάρτιο. Μέχρι στιγμής, οι αρχές μετρούν 40 ταφές λόγω κορωνοϊού στη Θέρμη, υπάρχουν 40 ανοιχτοί και ο δήμος Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη 50, σχεδιάζοντας παράλληλα τον νέο χώρο στον Εύοσμο.

Με πληροφορίες από Thesstoday.gr

 


Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και γιατρός

Ελλάδα / Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Λέσβο: Συνελήφθησαν στρατιωτικός και γιατρός

Στρατιωτικός κατηγορείται ότι χτύπησε τη γυναίκα του και το ανήλικο παιδί του - Το δεύτερο αφορά γνωστό γιατρό της Μυτιλήνης, ο οποίος φέρεται να χειροδίκησε εναντίον της νεαρής κόρης του
LIFO NEWSROOM