Θεσσαλονίκη: Ο δήμος σχεδιάζει ήδη τον χριστουγεννιάτικο στολισμό

Θεσσαλονίκη: Ο δήμος σχεδιάζει ήδη τον χριστουγεννιάτικο στολισμό Facebook Twitter
Πηγή: Panoramio.com
1

Λαμπρό αστέρι που θα οδηγεί τους τρεις μάγους, ύψους επτά μέτρων, τρισδιάστατο χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο από μικρολαμπάκια, "ιπτάμενες" φωτεινές ομπρέλες και φωτεινά πακέτα δώρων, αλλά και ένας ουρανός φτιαγμένος από led λαμπάκια, αναμένεται να στολίσουν φέτος τα Χριστούγεννα την πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

Πρόκειται για τις νέες κατασκευές και εγκαταστάσεις φωτεινού διακόσμου, τις οποίες ο δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει να τοποθετήσει τόσο στην πλατεία Αριστοτέλους, όσο και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης, όπως είναι ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας, η πλατεία Δικαστηρίων, η λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου κι ο κόμβος του Δημαρχείου, με στόχο την τόνωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς.

 

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού Συλλόγου, των επιμελητηρίων και των φορέων της πόλης για τον εορτασμό της περιόδου “Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς” θα παρουσιαστεί από τον καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, αρχιτέκτονα – σκηνογράφο, Απόστολο Βέττα.

 

«Έχουμε ένα σχέδιο για τον εορταστικό διάκοσμο, που έρχεται και 'κουμπώνει' με τον περσινό στολισμό. Ενσωματώνουμε κάποια νέα είδη που θα στηθούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στις γειτονιές. Ο καινούριος εορταστικός διάκοσμος προστίθεται στον παλιό, ενώ οι κατασκευές θα αλλάζουν συνεχώς τόπο. Θα φεύγουν από το κέντρο και θα πηγαίνουν στις γειτονιές για να καταφέρουμε να στολίσουμε όλη την πόλη » δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

 

Μετά τη συζήτηση και έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο του θέματος της προμήθειας ειδών σημαιοστολισμού και φωταγωγήσεων, θα προχωρήσει η διενέργεια δημόσιου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

 

Σύμφωνα με τον κ.Παππά, ο διαγωνισμός θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ώστε η πόλη να είναι στολισμένη πριν από την έλευση των γιορτών. Η συνολική δαπάνη για τον διαγωνισμό, όπως αναφέρει σε μελέτη της η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων, ανέρχεται σε περίπου 246.000 ευρώ.

 

Στο ποσό περιλαμβάνεται επίσης η συντήρηση και εγκατάσταση του παλαιότερου διάκοσμου, που είναι η τοποθέτηση των πέντε φωτεινών καραβιών, ο στολισμός του δημαρχείου, οι εξωτερικοί χώροι άλλων δημοτικών κτιρίων και των πλατειών που επιλέγουν οι δημοτικές κοινότητες για τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση τους. Ακόμη,περιλαμβάνεται η συντήρηση 1200 φωτεινών επιστήλιων διακοσμητικών, τα οποία ηλεκτροδοτούνται κατά την εορταστική περίοδο.

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Upfront Initiative 2023 - Ορατότητα στην πράξη

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2023 - Ορατότητα στην πράξη

To μεγάλο αφιέρωμα με όλες τις ομιλίες, τις συζητήσεις και τις κορυφαίες στιγμές του συνεδρίου «The Upfront Initiative» για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο. Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε συμμετοχή αλλά και ουσία. Πάνω από 500 σύνεδροι, 65 ομιλητές από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού, της πολιτικής και της κοινωνίας των πολιτών σε ουσιαστικές συζητήσεις, ενδιαφέροντα explainers και εξομολογητικά fireside chats γέμισαν την αίθουσα του Ωδείου Αθηνών.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ