Θεσσαλονίκη: «Μαύρη τρύπα» 500.000 ευρώ πίσω από την αυτοκτονία του υπαστυνόμου;

Περιπολικό στον δρόμο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI
0

Έλλειμμα ύψους 500.000 ευρώ στο ταμείο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έφερε στο φως η αυτοκτονία του 40χρονου υπαστυνόμου, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Τη Δευτέρα, ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο Ι.Χ. του, έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΦ.ΣΥΝ. και του Νίκου Φωτόπουλου, η αυτοχειρία συνδέθηκε, σχεδόν αμέσως, με την οικονομική διαχείριση. Άμεσα διατάχθηκε έλεγχος με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Οικονομικού να προχωρούν τη διαδικασία.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι εντοπίστηκε έλλειμα το οποίο φέρεται να αγγίζει τα 500.000 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα από το ταμείο γινόντουσαν ψηφιακό νόμισμα χωρίς να το αντιληφθεί κανένας και τα «δανεικά» επιστρέφονταν.

Όπως σημειώνει η ΕΦ.ΣΥΝ., τα χρήματα φέρεται να μετατρέπονταν σε επενδύσεις σε bitcoin, το οποίο μεν στην αρχή άνθιζε, αλλά στη συνέχεια άρχισε να κατρακυλά.  Αυτή η πτώση φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα την «τρύπα» και οδήγησε τον 40χρονο στην αυτοχειρία.

Μετά τον έλεγχο αναμένεται να αναζητηθούν πειθαρχικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες. «Εάν έχουν χαθεί τόσα χρήματα είναι κάπως δύσκολο να πρόκειται για ευθύνη ενός και μόνο προσώπου» σχολίασαν αστυνομικοί κύκλοι, δείχνοντας ότι η έρευνα θα επεκταθεί. 

Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά είναι πότε και αν γίνονταν έλεγχος σε μια υπηρεσία με τόσα μεγάλα ποσά αλλά και πώς κανείς δεν αντιλήφθηκε την «τρύπα» που υπήρχε. Σύμφωνα με το δημοσίευμα,διαχειριστικός έλεγχος γίνεται κανονικά μία φορά τον χρόνο από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικού μία φορά τον χρόνο, ωστόσο, κάθε μήνα κατατίθεται από τη Διαχείριση αναφορά που υπογράφουν ανώτεροι αξιωματικοί.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ