Τα ίχνη του 14χρονου, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 86χρονου, στη Θεσσαλονίκη αναζητεί η Ελληνική Αστυνομία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria, η διοίκηση του Παπαφείου ορφανοτροφείου, όπου κρατείτο o 14χρονος μαζί με την 12χρονη αδερφή του, που επίσης φέρεται να έχει ομολογήσει, δήλωσε αμέσως την εξαφάνισή του.

 

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι κατά την άφιξη του 14χρονου «είχαν διατυπωθεί έντονες αντιρρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων και της διοίκησης του ορφανοτροφείου, καθώς ο ανήλικος δεν πληρούσε για διάφορους λόγους τις προϋποθέσεις εισαγωγής σε αυτό».

 

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση του Παπαφείου αναφέρει πως οι αρχές δεν ενημέρωσαν καν πως ο 14χρονος βαρύνεται με την κατηγορία της συμμετοχής σε ληστεία και ανθρωποκτονία.

 

Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, η διοίκηση του ορφανοτροφείου τον έβαλε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τα δωμάτια στα οποία φιλοξενούνται τα υπόλοιπα παιδιά αλλά λίγες ώρες μετά, διαπιστώθηκε ότι ο ανήλικος είχε εξαφανιστεί.

 

Ο 14χρονος γνώριζε τους χώρους του ορφανοτροφείου καθώς, όπως αποκαλύπτει η διοίκηση του Παπαφείου, είχε φιλοξενηθεί ξανά στο παρελθόν. Και παλαιότερα επίσης είχε ξαναφύγει.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγή του Παπαφείου που μίλησε στη Voria.gr ο 14χρονος είχε οδηγηθεί στο ορφανοτροφείο στις 20 Οκτωβρίου, έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

 

«Η διοίκηση του ιδρύματος είχε εκφράσει και τότε τις αντιρρήσεις της προς την Εισαγγελία Ανηλίκων, λέγοντας πως ο 14χρονος θα έπρεπε να πάει σε άλλη δομή καθώς το Παπάφειο δεν έχει χαρακτήρα σωφρονισμού, ούτε διαθέτει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης για παρόμοιες περιπτώσεις. Πέντε μέρες μετά ο νεαρός έφυγε από το ίδρυμα επιβεβαιώνοντας δυστυχώς τη βασιμότητα των αντιρρήσεων της διοίκησης του Παπαφείου».

 

Έκτοτε ο 14χρονος θεωρείτο «εξαφανισμένος» έως προχθές Πέμπτη, οπότε και συνελήφθη.

 

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του ιδρύματος επισημαίνει ότι «το Παπάφειο είναι Ορφανοτροφείο, στο οποίο φιλοξενούνται ανήλικα παιδιά που επιθυμούν να διαμένουν σε αυτό, και όχι κάποιο ιδιότυπο "Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων", όπου υπάρχει υποδομή υποχρεωτικού εγκλεισμού».

 

Παράλληλα, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους συγγενείς του 87χρονου αλλά και την ελπίδα «για την ταχεία εύρεση του ανηλίκου και την κατάλληλη αυτή τη φορά αντιμετώπιση της περίπτωσής του από την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης».

 

Υπενθυμίζεται ότι τα δυο αδέλφια μόλις 12 και 14 ετών κατηγορούνται ότι εισέβαλαν στη μονοκατοικία στη Θεσσαλονίκη για να ληστέψουν τον ηλικιωμένο, ενώ η γιαγιά και ο παππούς τους έπαιζαν το ρόλο τσιλιαδόρων. Στη συνέχεια του άρπαξαν περίπου 200 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

 

Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριές κακώσεις σε όλο του το σώμα, καθώς οι δυο έφηβοι τον χτυπούσαν στο κεφάλι και στο σώμα, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

 

Οι αστυνομικοί της ασφαλείας Θεσσαλονίκης άρχισαν να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας γύρω από το σπίτι και μαζί με μαρτυρίες περιοίκων κατάφεραν να φτάσουν στους δύο ανήλικους δράστες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ανήλικοι ομολόγησαν και περιέγραψαν την εισβολή τους στο σπίτι του θύματος. Η σύλληψή τους έγινε στην Άνω Πόλη.

 

Με πληροφορίες του voria.gr

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr