Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε προληπτικά νηπιαγωγείο λόγω κακής καύσης πετρελαίου

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε προληπτικά νηπιαγωγείο λόγω κακής καύσης πετρελαίου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Εκκενώθηκε προληπτικά εχθές το 25ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη καθώς λόγω κακής καύσης του πετρελαίου, έβγαιναν πυκνοί καπνοί από την καμινάδα του κτιρίου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ, στο σημείο έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα με 10 πυροσβέστες που συνέβαλαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς στην εκκένωση του κτιρίου. 

Σήμερα, οι περισσότεροι γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο μετά και από το τραγικό περιστατικό της έκρηξης σε σχολείο στις Σέρρες. 

Σε ανακοίνωση του δήμου τονίζεται ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τον καυστήρα του σχολείου ενώ η λειτουργία του χώρου συνεχίζεται πλέον κανονικά με θερμαντικά σώματα.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς:

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με την προληπτική εκκένωση του 25ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε με τον καυστήρα του σχολείου.

Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ο δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο, μαζί με τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, Χρήστο Μπανιώρα, παρουσία του συντηρητή, ο οποίος διαπίστωσε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από νερό που βρέθηκε μέσα στο πετρέλαιο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και γι’ αυτό το λόγο υπήρξε κακή καύση του πετρελαίου, με αποτέλεσμα να βγει έντονος καπνός από την καμινάδα του σχολείου.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης με δήλωσή του τονίζει:

«Το θεωρώ ανήθικο να εκτοξεύονται κατηγορίες περί αναλγησίας ή αδιαφορίας απέναντι στις ζωές μικρών παιδιών. Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα ήμουν εκεί, προκειμένου να ενημερωθώ και να δώσω λύση. Κάποια στιγμή πρέπει να μιλάμε με μεγάλη ακρίβεια, όταν το θέμα έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νηπίων. Έχω φροντίσει προσωπικά να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του σχολείου εξασφαλίζοντας με χορηγία την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων που θα λειτουργήσουν διατηρώντας τις αίθουσες ζεστές, μέχρι να αντιμετωπιστεί εξολοκλήρου το πρόβλημα».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ