Θεσσαλονίκη: Έβγαλε βόλτα στον Λευκό Πύργο μία κουκουβάγια δεμένη με αλυσίδα- Αντιδράσεις στα social media

Θεσσαλονίκη: Έβγαλε βόλτα την κουκουβάγια του στον Λευκό Πύργο- Αντιδράσεις στα social media Facebook Twitter
Φωτ,: ERT
0

Σφοδρές αντιδράσεις στα social media έχει προκαλέσει η κίνηση ενός ατόμου να δέσει με αλυσίδα και να βγάλει βόλτα στον Λευκό Πύργο την κουκουβάγια του.

Ο άνδρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, περιφερόταν στην περιοχή του Λευκού Πύργου κρατώντας στο χέρι μία κουκουβάγια “τυτώ“, την οποία είχε δεμένη με αλυσίδα.

Μετά την ανάρτηση του σχετικού βίντεο, οι χρήστες στα social media ξέσπασαν κατακρίνοντας τον ιδιοκτήτη.

Σημειώνεται ότι ένα νυχτόβιο αρπακτικό δεν επιτρέπεται να το περιφέρει κάποιος με αυτόν τον τρόπο, ενώ απαιτείται ειδική άδεια και να το έχει προμηθευτεί ο ιδιοκτήτης είτε από εκτροφέα είτε από το εξωτερικό.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις ήδη αναζητούν τον κάτοχο του πτηνού, ενώ έχει υποβληθεί και σχετική καταγγελία στο Α.Τ του Λευκού Πύργου.

Η τυτώ δεν είναι κουκουβάγια με την αυστηρή έννοια του όρου αλλά αποτελεί ένα ιδιαίτερο γλαυκόμορφο πτηνό που ανήκει στην ομάδα των πεπλόγλαυκων.

Είναι διαδεδομένο σε όλες τις ηπείρους, ενώ στην Ελλάδα συναντάται σε αγρούς και άλλες ανοικτές περιοχές με διάσπαρτα δένδρα, αγροικίες, ερείπια κλπ.

Με πληροφορίες ης ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Να απαντηθεί κάθε ισχυρισμός και καταγγελία των συγγενών των θυμάτων, ζητά ο Άρειος Πάγος

Ελλάδα / Τέμπη: Να απαντηθεί κάθε ισχυρισμός και καταγγελία των συγγενών των θυμάτων, ζητά ο Άρειος Πάγος

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας παραγγελία αναφορικά με την υπόθεση των Τεμπών
NEWSROOM
Καταιγίδες σαρώνουν τη χώρα: Πού έπεσε η περισσότερη βροχή την Κυριακή

Ελλάδα / Καταιγίδες σαρώνουν τη χώρα: Πού έπεσε η περισσότερη βροχή την Κυριακή

Η εβδομάδα ξεκίνησε με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας - Βαρομετρικό χαμηλό από κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει την Ελλάδα έως και το πρωί της Τρίτης
NEWSROOM