Θεσσαλονίκη: 13 μετανάστες κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 13 παράτυποι μετανάστες που κρατούνταν όμηροι Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή του Εχεδώρου στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 13 αλλοδαποί, παράτυποι μετανάστες, ανάμεσα τους και 6 ανήλικοι, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, από έναν 20χρονο.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν οι 13 παράτυποι μετανάστες, χθες το μεσημέρι. Τους απελευθέρωσαν και διαπίστωσαν πως όλοι τους στερούνταν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Στη συνέχεια, συνέλαβαν τον 20χρονο, ο οποίος επίσης δεν διέθετε έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

Ο δράστης, μαζί με συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, απαιτούσαν εκβιαστικά από τους παράτυπους μετανάστες χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Σε βάρος του 20χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης κατακράτησης, της εκβίασης και της παράνομης μεταφοράς- προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας. Θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM