Θεοδωρικάκος: Δεν μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στα ελληνικά Πανεπιστήμια -Θα γίνει η βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ

Θεοδωρικάκος: Δεν μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στα ελληνικά Πανεπιστήμια -Θα γίνει η βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Στη διαβεβαίωση ότι η αστυνομία θα είναι παρούσα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες της βιβλιοθήκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησε ο υπουργός του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, έθεσε την ασφάλεια φοιτητών και καθηγητών ως απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως η αστυνομία παρεμβαίνει όπου έχουν παρατηρηθεί προβλήματα. Στη συνέχεια, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, είπε πως στο ΑΠΘ «μία τρισάθλια κατάληψη έλαβε τέλος με τη συμβολή της Πανεπιστημιακής Αρχής», επισημαίνοντας πως υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να διαλύσουν τα Πανεπιστήμια.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε μήνυμα εφαρμογής του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία, λέγοντας ότι μαζί με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν εφαρμοστικό διάταγμα που θα ρυθμίζει όλα τα ζητήματα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, θα δημιουργούν δύο τμήματα, ένα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Οι πρώτοι ειδικοί αστυνομικοί θα ξεκινήσουν από το campus του ΑΠΘ και στη συνέχεια στην Αθήνα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επανέλαβε ότι δεν μπορεί να επικρατεί μπάχαλο στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση.

Χατζηπαντελής: Άβατο υπάρχει μόνο στο Άγιο Όρος – Όλα τα πανεπιστήμια έχουν υπηρεσίες φύλαξης

«Τα επεισόδια που βλέπουμε δεν είναι στο σύνολο του Αριστοτελείου, είναι σε μία συγκεκριμένη σχολή και για ένα συγκεκριμένο λόγο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Χατζηπαντελής, καθηγητής στο ΑΠΘ, Μέλος της ΠΟΣΔΕΠ. Ο κ. Χατζηπαντελής μίλησε ανέφερε πως τα προβλήματα αυτά υπάρχουν εδώ και καιρό. «Το άβατο δεν υπάρχει πουθενά στην ελληνική επικράτεια, πλην του Αγίου Όρους», σημείωσε.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι», ο κ. Χατζηπαντελής υποστήριξε ότι όπως αστυνομεύεται η πλατεία Συντάγματος πρέπει να αστυνομεύεται η Πλατεία Χημείου στο Αριστοτέλειο ή οι πλατείες στη Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου και τη Πολυτεχνειούπολη. Αναφορικά με την αστυνόμευση των ΑΕΙ, τόνισε ότι δεν υπάρχουν άβατα στα Πανεπιστήμια. «Αυτό που λέγεται αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει ότι το Πανεπιστήμιο είναι Κράτος. Το αυτοδιοίκητο αναφέρεται στο ότι το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να διορίσει κάποιον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο».

Ο ίδιος τόνισε ότι «υπάρχει υπηρεσία φύλαξης στο Αριστοτέλειο», όπως ισχύει σε όλα τα Πανεπιστήμια. Αλλά όπως είπε στην ΕΡΤ, «μέσα σε ένα πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο φοιτητές και άλλοι άνθρωποι που τριγυρνάνε, υπάρχουν και παραβατικές συμπεριφορές. Τα επεισόδια που γίνονται στα Πανεπιστήμια, μη νομίζει κανείς ότι είναι πάρα πολλά. Ότι συμβαίνει γύρω μας στην πόλη, συμβαίνουν και στου Ζωγράφου», ανέφερε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ